پسوریازیس و درمان شگفت انگیز آن!

,
پسوریازیس و درمان شگفت انگیز آن!

داشتن پوستی زیبا و سالم آرزوی هر کس است و بی شک برای یافتن آن روش های بسیاری همچون هایفوتراپی، میکرودرم ابریژن و … را امتحان می کند. اما گاهی مشکلاتی موجب می شود ظاهر پوست دچار تغییر شود. پسوریازیس یک نوع بیماری پوستی خود ایمنی است که با علائمی مانند پوسته پوسته شدن، خارش و درد به همراه است. این بیماری با نام‌ صدف یا صدفک نیز خوانده می‌شود، و دلایل اصلی بروز آن ریشه در ژنتیک دارد. پسوریازیس علاوه بر ایجاد یک سری ناراحتی‌ها بر زیبایی ظاهری افراد مبتلا نیز تاثیر گذاشته و به همین دلیل مراودات اجتماعی آنان را تحت تاثیر قرار می‌دهد. در این مقاله ما تصمیم داریم این بیماری پوستی را کاملتر معرفی کرده و روش‌های درمان آن را نیز مورد بررسی قرار دهیم. اگر خود شما و یا اطرافیانتان ابتلا به این بیماری پوستی هستند توصیه می کنیم با صرف چند دقیقه زمان از مطالب ارائه شده در اینجا بهره ببرید.

پسوریازیس چیست؟

پسوریازیس چیست؟

همانطور که گقتیم روش های بسیاری برای جوانسازی وجود دارد مانند تزریق بوتاکس و پلاسماجت. اما بیماری های پوستی، هرچقدر که پوست شما جوان باشد، ظاهر آن را تغییر می دهد. بیماری پسوریازیس یا صدفکی یک نوع بیماری پوستی خود ایمنی است که دلیل اصلی بروز آن ریشه در ژنتیک افراد مبتلا دارد. افراد مبتلا به این بیماری از همان روزهای آغازین تولد، به دلیل وجود نقص در برخی از ژن‌های خود در صورت مساعد بودن شرایط و قرار گرفتن در معرض عواملی تشدید کننده، با علائم آن در نقاط مختلف پوست مواجه می‌شوند.
ساز و کار پوست بدن انسان به نحوی است که با ریزش سلول‌های مرده پوست، سلول‌های جدید و تازه نفس جایگزین آن‌ها می‌شود و این چرخه به صورت مرتب در تمام طول زندگی انسان تکرار می‌گردد.
در افرداد مبتلا به پسوریازیس، به دلیل وجود برخی نقایص ژنتیکی، فرایند این چرخه طبیعی پوست با مشکل مواجه است. به نحوی که سلول‌های جدید با سرعت بیشتری تولید شده و در نتیجه اعتدال طبیعی، جایگزینی سلولهای زنده با مرده پوست بر هم می‌خورد. به این ترتیب ظاهر پوست از حالت طبیعی خود خارج شده و شروع به پوسته پوسته شدن، خارش و در موارد شدیدتر به درد می‌کند.
همانطور که گفتیم صدفک، یک بیماری ارثی و ژنتیکی است. اما همه افرادی که این نقص ژنتیکی را دارند، به آن مبتلا نمی‌شوند. بلکه در صورتی این بیماری خفته خود را بروز می‌دهد که شرایط برای آن فراهم گردد. به عبارت دیگر، عواملی هستند که شرایط را برای درگیری افرادی که زمینه ابتلا به این بیماری را دارند بهتر فراهم می‌کند که در ادامه مطالب به آن‌ها اشاره خواهیم کرد.

حتما بخوانید ✨ تیکسل؛ فناوری جدید برای جوانسازی!

انواع پسوریازیس

انواع پسوریازیس

بیماری پوستی پسوریازیس جزو آن دسته از بیماری هایی است که دارای انواع و اقسام مختلفی بوده و بر اساس فاکتورهای مختلفی تقسیم بندی می‌شود. درصد شیوع و درگیری بدن، محل بروز و علائم آن از جمله مواردی هستند که در تقسیم بندی این بیماری مد نظر قرار می‌گیرند. در ادامه مطلب ما انواع و اقسام این مشکل پوستی را بر اساس مواردی که ذکر شد معرفی خواهیم کرد.
قبل از معرفی انواع این بیماری، باید متذکر شویم که انتخاب یک پزشک متخصص پوست و مو در این زمینه بسیار مفید بوده و تاثیرات خوبی بر فرایند تشخیص و درمان شما خواهد داشت.
یک پزشک خوب و خبره در این زمینه پزشکی است که علاوه داشتن تخصص بالا در زمینه بیمارهای پوستی به روش‌هایی نوین درمان و زیبایی نظیر هایفوتراپی، پلاسما جت، پاک کردن تتو، تزریق بوتاکس، میکرودرم ابریژن و لیزر موهای زائد نیز تسلط کامل داشته باشد.

حتما بخوانید ✨ ژل پاژ و باید ها و نباید های آن

• صدفک پولکی:

یکی از شایع‌ترین انواع این بیماری، نوع پولکی آن است که مهمترین علائم آن بروز لکه‌های لکه‌های خشک و قرمز رنگ بر روی پوست می‌باشد. این لکه‌های قرمز و خشک احتمال بروز در تمام نقاط بدن را داشته و با مرور زمان بزرگ می‌شوند و حالتی شبیه فلسی نقره‌ای به خود می‌گیرند. در برخی موارد این لکه‌ها علاوه بر خارش ممکن است با درد هم به همراه باشند.

• صدفک ناخن:

این حالت بیماری صدفک، احتمال بروز هم در ناخن‌های پا و هم در ناخن‌های دست را دارد و علائم شایع آن تغییر رنگ و رشد غیر عادی ناخن است. البته در مواردی که بیماری شدید است فرم و حالت اولیه ناخن از بین رفته و ضخیم می‌شود.

• صدفک پوسته‌ای:

حالت پوسته‌ای این بیماری یکی از موارد نادر بوده و در آن یک قسمت کوچک و در موارد شدیدتر بخش وسیعی از بدن دچار التهابات شدید می‌شود. این نوع پسوریازیس علی‌رغم سرعت توسعه بالا دارای عوارضی بسیار شدیدتر از دیگر موارد بوده و با تب، لرز، خارش شدید و درد به همراه است.

حتما بخوانید ✨ باورنکردنی ترین خواص جو دوسر و تاثیر آن بر پوست و مو

صدفک اریترودرمیک:

علایم اصلی این حالت بیماری صدف خارش و سوزش بوده و با پوسته‌های قرمز رنگی که ممکن است تمام سطح بدن را دربر بگیرد به همراه می‌باشد و یکی انواع نادر هست.

• صدفک قطره‌ای:

این نوع بیماری اغلب در شرایطی بروز می‌یابد که افراد در معرض عفونت‌های باکتریایی قرار بگیرند. به همین دلیل بیشتر در کودکان و نوجوانان مشاهده می‌گردد. کسانی که با این شکل بیماری درگیر می‌شوند در همه نقاط بدن خود، تکه‌های خشک پوست را مشاهده می‌کنند.

• پسوریازیس صدف پوستی:

معمولا نقاطی مانند زیر بغل‌ها، زیر سینه‌ها، کشاله ران، باسن و نواحی اطراف دستگاه تناسلی به علت داشتن چین و چروک زیاد بیشتر از دیگر نقاط بدن مستعد درگیری با این نوع بیماری پسوریازیس هستند.

حتما بخوانید ✨ 10 مورد از جالب ترین خواص روغن نارگیل که تا امروز نمی دانستید!

• پسوریازیس مفصلی:

این نوع بیماری علاوه بر ایجاد ضایعات پوستی با درد و تورم مفصلی به همراه است. این بیماری اگر شدید باشد، احتمال آسیب و حتی تغییر شکل مفصل را بالا می‌برد.

•صدفک پوست سر:

این شکل بیماری ممکن است با ریزش موی سر به همراه باشد. همچنین منجر به بروز یک سری ضایعاتی بر روی صورت، خط ریش مو و گوش می‌گردد. به همین دلیل بیشتر از دیگر انواع این بیماری، زیبایی ظاهری افراد مبتلا را تحت تاثیر قرار می‌دهد.

علائم پسوریازیسعلائم پسوریازیس

همانطور که در مباحث قبلی گفتیم این بیماری دارای انواع و اقسام مختلفی بوده که علائم هر کدام از آن‌ها متفاوت از دیگری است. بنابراین نمی توان به طور قطعی علائم خاصی را به همه انواع این بیماری پوستی اختصاص داد. بنابراین با توجه به گستردگی تنوع بیماری صدف عوامل گوناگونی را می توان برای آن برشمرد که احتمال بروز همه آن‌ها در یک نوع آن وجود ندارد. این عوامل به شرح زیر هستند.

قرمزی و خارش و سوزش پوست
مشاهده ضایعات پوستی، نظیر پوسته پوسته شدن
خشکی پوست
لکه‌های قرمز روی پوست
لکه‌های خونی خون در زیر لایه‌های سلولی
ضخیم شدن، تغییر رنگ و رشد غیر عادی ناخن‌ها
لکه‌های کوچک مشابه قطره آب بر روی پوست
ریزش مو
التهاب خفیف و‌ شدید پوست
تورم و درد مفاصل
زخم‌های نقره‌ای رنگ ضخیم

حتما بخوانید ✨ آب برنج و خواص خارق العاده آن!

آیا پسوریازیس واگیردار است

آیا پسوریازیس واگیردار است

با توجه به مطالب که در مباحث قبلی عنوان کردیم متوجه شدید که این مشکل ناشی از یک نقص ژنتیکی بوده که از والدین به فرزندان انتقال یافته و ریشه در وراث افراد دارد.
همانطور که مستحضر هستید، یکی از خصیصه‌های اصلی بیماریهای وراثتی این است که قابلیت انتقال از فرد بیمار به فرد سالم را ندارند. بنابراین باید گفت که بیماری صدفک نیز همچون سایر بیماریهای ارثی، قابل انتقال از فردی به فرد دیگر را نداشته و مسری نیست.
همچنین باید متذکر شویم که این بیماری نه تنها واگیردار نبوده و سلامت افراد در تماس با بیمار را تحت تاثیر قرار نمی‌دهد، حتی در بدن فرد بیمار نیز قابل انتشار نیست و نقاط دیگر را نیز آلوده نمی‌کند.
به عبارت دیگر فردی که شرایط ابتلا به یکی از انواع این بیماری را دارد، در معرض ابتلا به دیگر نوع آن نیست. زیرا این نقص ژنتیکی فقط در آن قسمتی از پوست بروز پیدا می‌کند وجود دارد و به بخش‌های سالم آن انتقال نمی‌یابد.

حتما بخوانید ✨ مراقبت از پوست آقایان و 6 تا از مهم ترین نکاتی که باید در این باره بدانید!

چه عواملی تشدید کننده پسوریازیس هستند؟

چه عواملی تشدید کننده پسوریازیس هستند؟

همانطور که گفتیم این بیماری ناشی از یک نقص در سیستم ایمنی بدن است. در خون ما انسان‌ها فاکتورهایی وجود دارند که به عنوان یک سد دفاعی عمل کرده و از بدن در مقابل عوامل خارجی بیماری‌زا نظیر ویروس‌ها و میکروب‌ها محافظت می‌کنند.
یکی از این فاکتور های مهم سلول‌های T است که گاهی اوقات به دلیل وجود برخی نقص‌های ژنتیکی علاوه بر عوامل خارجی سلول‌های پوست را نیز عامل بیگانه تشخیص داده و مورد حمله قرار می‌دهند. به این ترتیب فعالیت خارج از محدوده طبیعی این سلول‌ها منجر به افزایش تولید سلول‌های پوست و دیگر سلول‌های سیستم ایمنی بدن شده و زمینه را برای بروز این بیماری مساعد می‌کند.
با توجه به مطالب عنوان شده قرار گرفتن در هر شرایطی که موجب تحریک سلول‌های ایمنی مخصوصا سلول‌های T شود موجب تشدید بیماری پسوریازیس می‌گردد.
طبق نظر کارشناسان و متخصصان بیماریهای پوستی عواملی نظیر عفونت، تحریکات موضعی، چاقی، مصرف دخانیات و مشروبات الکلی، مصرف برخی داروها، قرار گرفتن در شرایط و‌ محیط پر استرس، وارد آمدن صدمه بر پوست و آلودگی آب و هوا از جمله مواردی هستند که منجر به تشدید این بیماری می‌شوند.
همانطور که ملاحظه می‌فرمایید این بیماری، یک بیماری ارثی اما قابل کنترل می‌باشد. به این ترتیب اگر شما جزو افراد درگیر با این مشکل هستید باید در رعایت بهداشت فردی و انتخاب شرایط و محیط پاکیزه برای زندگی دقت عمل به خرج دهید.

حتما بخوانید ✨ تغذیه مناسب برای پوست و تاثیر تغذیه بر جوانسازی

روش های درمان پسوریازیس

روش های درمان پسوریازیس

روش‌های درمان بیماری صدفک با توجه به نوع و درصد درگیری بدن با آن که ممکن است خفیف، متوسط و شدید باشد؛ متفاوت است. البته باید متذکر شویم که هدف از درمان، حذف ریشه اصلی آن نیست، بلکه کنترل و رفع عوارض ناشی از آن می‌باشد. به عبارت دیگر این بیماری ارثی به صورت صددرصد قابل درمان نیست.
معمولا پزشک متخصص برای درمان این بیماری برخی داروهای موضعی و خوراکی را بر حسب سن و شرایط بیمار برای او تزویج می‌کند. به طور کلی برای درمان این بیماری سه روش وجود دارد که به شرح زیر هستند.

• درمان موضعی:

در این شیوه درمان با استفاده از استعمال برخی پمادها برای روی محل درگیر پوست، درمان بیمار پیش می‌رود.

• نور درمانی:

استفاده از نوع خاصی پرتو ماوراء بنفش، در این شیوه درمان برای کنترل بیماری از سوی پزشک تجویز می‌شود.

• درمان هدفمند:

در این شیوه درمان پزشک برای بیمار بر حسب شرایط جسمانی که دارد یک سری داروهای خوراکی و تزریقی را تجویز می‌کند.

 

نتیجه گیری:

با توجه به مطالب عنوان شده باید گفت که پسوریازیس یک نوع بیماری پوستی قابل کنترل است که انتخاب شرایط مناسب برای زندگی و رعایت برخی توصیه‌های پزشکی کنار آمدن شما با این بیماری را تا حدود زیادی راحت می‌کند. این بیماری واگیردار نبوده و نیاز نیست که شما دغدغه ای از این بابت، به لحاظ سلامت عزیزانتان داشته باشید.

 

 

 

.

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *