ژل پاژ و باید ها و نباید های آن

, ,
ژل پاژ و باید ها و نباید های آن

سالها قبل که جراحی‌های زیبایی به تازگی محبوبیت پیدا کرده بودند، خیلی‌ از مردم هنوز به این روش‌ها اعتماد نداشته و ترجیح می‌دادند که تزریق‌های سرپایی در قسمت‌هایی مثل گونه و لب را انجام دهند. معمولاً ژل‌ها نیز تنوع زیادی نداشتند و تنها ژلی که به نظر می‌رسید ماندگاری قابل قبولی داشته باشد، ژلی به نام پاژ بود. پلی اکریل آمید یا ژل پاژ تقریباً ده سال قبل برای تزریق در مناطقی مثل گونه، لب، زیر چشم و بخش‌های دیگر رواج پیدا کرد، اما مدتها است که دیگر مورد استفاده قرار نمی‌گیرد. این ژل قابل جذب نبوده و برای همیشه در صورت و بدن باقی می‌ماند، اما پس از مدتی مشخص شد که این ژل عوارض خاصی برای بدن دارد و بیش از ۹۰ درصد از تمام کسانی که این ژل را تزریق کرده بودند بین ۶ ماه تا سه سال بعد دچار عوارض شدند و تمایل به خارج کردن آن پیدا کردند. در حقیقت این نوع ژل غیر قابل جذب است و در صورت و بدن فرد باقی می‌ماند و با گذشت زمان جابه‌جا می‌گردد. یک دهه پیش ژل‌ها ماندگاری چندانی نداشتند و بین ۶ ماه تا یک سال باقی می‌ماندند و به مرور جذب بدن می‌شدند ولی این ژل ماندگاری طولانی داشت و تنها مزیت آن نیز همین ماندگاری بالایش بود. قیمت تزریق این ژل کمتر از روش‌های امروزی مثل هایفوتراپی بود اما به همان میزان کیفیت آن نیز بسیار پایین‌تر می‌باشد. علت این که این ژل محبوبیت خود را از دست داده ایجاد عوارضی بود که به مرور زمان مشخص شد. پاکسازی پوست نیز یکی از روش‌های محبوب برای جوانسازی پوست می‌باشد. اما در این مطلب ژل پاژ را با جزئیات بررسی کرده و به عوارض ایجاد شده توسط این ژل می‌پردازیم.

ژل پاژ چیست

ژل پاژ چیست

ژل پاژ یا همان پلی اکریل آمید یک نوع ژل غیر قابل جذب است که در حدود 8 الی 12 سال پیش بسیار رواج پیدا کرد اما سالها است که دیگر مورد استفاده قرار نمی‌گیرد. این ژل غیر قابل جذب است و به همین دلیل در صورت یا بدن باقی می‌ماند و به مرور زمان جابه‌جا می‌گردد. وقتی این ژل در بازار جهانی عرضه شد، تنها و مهمترین مزیت آن ماندگاری دائمش بود زیرا بیشتر ژل‌هایی که وارد بازار می‌شدند فقط بین 6 ماه تا 1 سال ماندگاری داشتند. این ژل در زمان خودش با استقبال بسیار بالایی مواجه شد اما به مرور زمان و با توجه به عوارضی که بروز داد باعث شد آنهایی که این ژل را در بدن خود تزریق کرده بودند تصمیم به خارج کردن بگیرند. همانطور که می‌دانید علاوه بر تزریق انواع ژل، از روش‌های گوناگونی برای جوانسازی و زیباسازی پوست استفاده می‌شود که از این میان می‌توان به کربوکسی تراپی نیز اشاره کرد. حتی برای لاغری نیز از روش‌های مختلفی مثل لاغری موضعی، RF و … استفاده می‌شود.

💥 مطالعه بیشتر 👈 باورنکردنی ترین خواص جو دوسر و تاثیر آن بر پوست و مو

کاربردهای ژل پاژ

کاربردهای ژل پاژ
این ژل همانند تزریق بوتاکس برای درمان خطوط عمیق صورت (مثل چین و چروک‌های صورت) استفاده می‌شود.
همچنین برای موارد زیر به کار می‌برد:
· لب‌ها را تقویت و حجیم می‌کند؛
· حجم صورت را که به دلیل بالا رفتن سن کم شده، افزایش داده و جایگزین می‌کند؛
· باعث تغییر شکل صورت می‌شود؛
· برای درمان اسکارهای صورت به کار می‌رود؛
· برای تقویت استخوان گونه و خط فک کاربرد دارد.
برای اطلاع از هزینه لیزر موهای زائد می‌توانید با ما تماس حاصل فرمایید.

عوارض ژل پاژ

عوارض ژل پاژ

1. جابجایی

این ژل به مرور زمان جابه‌جا شده و در مناطق مختلف صورت حرکت می‌کند. در این صورت قبل از تخلیه ژل پاژ حتماً باید سونوگرافی انجام شود تا دقیقاً مشخص گردد که این ژل به کدام قسمت صورت حرکت کرده است.

💥 مطالعه بیشتر 👈 10 مورد از جالب ترین خواص روغن نارگیل که تا امروز نمی دانستید!

2. تورم و التهاب

در قسمت‌هایی که ژل زیادی تزریق شده، گاهی اوقات ممکن است تورم و التهاب دیده شود، البته بدون علائم عفونی. یکی از دلایل بروز این تورم و التهاب می‌تواند ضربه خوردن به همان قسمتی که ژل تزریق شده باشد.

3. عفونت

در بیشتر مواقع فرد مراجعه کننده دچار عفونت می‌شود که این عفونت به صورت تورم چرکی در صورت دیده می‌شود.

💥 مطالعه بیشتر 👈 رفع غبغب با ساده ترین و بهترین روش ها در خانه!

4.ایجاد فیبروز

برخی از ژل‌های پاژ نامرغوب در صورت تزریق منجر به ایجاد فیبرز یا سفت شدن بافت زیرپوستی می‌شوند.

تفاوت ژل پاژ و اکرامید

تفاوت ژل پاژ و اکرامید
بروز عوارضی مثل حساسیت نسبت به نوع آکرامید خیلی کمتر است و با توجه به اینکه فرمول هر دو ژل ماندگاری یکسانی دارد، تفاوت عمده در آنها در واقع در میزان درجه خلوص و مواد افزودنی به ژل پاژ و بسته‌بندی و فناوری تولید آنها است و به همین دلیل است که این ژل برای نواحی ظریف صورت همچون لب و خط خنده مناسب نیست.

💥 مطالعه بیشتر 👈 آب برنج و خواص خارق العاده آن!

روش تخلیه ژل

روش تخلیه ژل
در زمان تخلیه‌ی ژل، مقدار اولیه‌ی ژل تزریق شده بسیار اهمیت دارد و حتماً قبل از تخلیه‌ی این ژل باید سونوگرافی انجام شود. اگر حجم کیستی که در سونوگرافی مشاهده می‌شود از حجم تزریق شده‌ی اولیه بیشتر باشد نتیجه می‌گیریم که بدن به ژل تزریق شده واکنش نشان داده و ممکن است در هنگام تخلیه عوارضی مثل عفونت رخ دهد. در هر بار تخلیه‌ی ژل در لب یا صورت، اسکارهای زیرپوستی ایجاد می‌شود که برای تخلیه‌ی بعدی ژل باعث ایجاد مشکلاتی می‌شود و درصد موفقیت تخلیه ژل در نوبت بعد را پایین می‌آورد.
گاهی اوقات ممکن است بیمار بعد از تزریق ژل از ظاهر صورت یا لب خود ناراضی باشد و در همان لحظه از پزشک خود بخواهد ژل را تخلیه نماید. باید توجه داشته باشید که تخلیه این ژل بسیار حساس است و نیاز به موقعیت مناسبی دارد که پزشک آن را تشخیص می‌دهد. ژل مورد نظر در موارد زیر و به روش‌های زیر تخلیه می‌شود.

استفاده از آنزیم برای حل کردن ژل

این روش فقط برای تخلیه ژل‌هایی که حاوی اسید هیالورونیک هستند موثر است. آمپول‌هایی حاوی هیالورونید به محل وجود ژل تزریق می‌شوند و با تجزیه‌ی مولکول‌های اسید هیالورونیک، ژل از بین می‌رود.

درمان کیست

پس از انجام سونوگرافی و تأیید بروز کیست، پزشک با توجه به کیست ایجاد شده و مقدار عفونت آن تشخیص می‌دهد که از راه دهان کیست را تخلیه کند یا از راه پوست. ژل‌هایی که در عمق زیادی نفوذ کرده‌اند از راه دهان و ژل‌هایی که در سطح قرار دارند از راه پوست بهتر تخلیه می‌شوند. این ژل‌ها با ایجاد برش‌های 1 تا 3 میلی‌متری در دهان یا بر روی پوست تخلیه می‌شوند و معمولاً برای ترمیم جای برش‌ها نیازی به بخیه کردن محل شکاف نیست.

💥 مطالعه بیشتر 👈 مراقبت از پوست آقایان و 6 تا از مهم ترین نکاتی که باید در این باره بدانید!

درمان توده‌های سفت و توپر

گاهی اوقات بعد از تزریق ژل، توده‌های سفت و توپری ایجاد می‌شوند که باعث بدفرمی صورت ‌می‌شوند. شکل این توده‌ها با کیست‌هایی که به دلیل وجود ژل ایجاد می‌شود کاملاً فرق دارد و شبیه تومورهای خوش‌خیم هستند. اگر پزشک این دو عارضه را به کمک سونوگرافی از هم تمایز دهد، می‌تواند روش تخلیه را مناسب با عارضه انتخاب کند. در صورت بروز توده‌های کوچک و سطحی متداول، پزشک از روش سوزنی استفاده می‌کند و این کار را با بی‌حسی صورت انجام می‌دهد. این روش برای توده‌های عمیق و سفت نتیجه‌ی معکوس دارد، به همین دلیل پزشک برای تخلیه‌ی ژل در صورت بروز توده‌های سفت و عمیق، از همان روش تخلیه کیست استفاده می‌کند.

درمان تورم یکدست و بیش‌ از حد

این عارضه زمانی بروز می‌کند که ژل با تحریک کلاژن‌سازی منجر به افزایش حجم بافت می‌شود. بهتر است بدانید که استفاده از ژل‌های کلاژن‌ساز در بعضی از نواحی صورت ممنوع اعلام شده و کلاً برای تزریق در ناحیه لب و زیر چشم مناسب نیستند و فقط در مناطق عمقی تزریق می‌شوند. این نوع ژل تا حد امکان نباید تخلیه شود اما اگر پزشک تشخیص داد که باید تخلیه شود، هیچگاه نباید به یکباره تخلیه شود زیرا این کار قطعاً به بافت‌های اطراف آسیب می‌رساند و باعث ماندگاریِ بدشکلی ایجاد شده خواهد شد.

💥 مطالعه بیشتر 👈 تغذیه مناسب برای پوست و تاثیر تغذیه بر جوانسازی

تخلیه ژل با روش لیفت صورت

هنگامی از این روش برای تخلیه ژل استفاده می‌شود که ژل موجود در صورت به روش‌های دیگر کاملاً تخلیه نشده باشد و ناهمواری‌های بزرگ و چسبندگی‌های زیر پوستی پس از تخلیه ژل همچنان باقی مانده باشند. با استفاده از بافت‌های چربی می‌توان گودی‌های ناشی از تخلیه‌ی قبلی را پر کرد.

 

 

 

.

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *