قرص راکوتان چیست؟ عوارض جبران ناپذیر آن!

,
قرص راکوتان چیست؟ عوارض جبران ناپذیر آن!

سلامت و زیبایی پوست یکی از موضوعاتی است که برای تمام افراد فارغ از جنسیت و سن بسیار اهمیت دارد. هر فردی با توجه به مشکل پوستی برای سلامت و پاکسازی پوست خود اقدام می‌کند. در مقاله‌های پیشین درباره اغلب مشکلات پوستی و جوانسازی پوست صحبت کردیم و بهترین روش‌های درمان این مشکلات از جمله مزوتراپی را معرفی نمودیم. از این رو در این مقاله قصد داریم درباره روش از بین بردن جوش و درمان آکنه‌ اطلاعات مفیدی در اختیار شما قرار دهیم. برای درمان جوش و آکنه پوست روش‌های بسیاری توصیه می‌شود که یکی از رایج‌ترین و موثرترین آنها مصرف قرص راکوتان است. اما سوالی که مطرح می‌شود این است که اگرچه قرص راکوتان تاثیر چشمگیری در بهبود آکنه بسیار شدید دارد اما تاثیر عوارض جانبی مصرف آن چیست؟ مصرف آن در چه مواقعی ممنوع است؟ و … . برای آگاهی از این موارد تا انتهای مقاله با ما همراه باشید.

قرص راکوتان چیست؟

قرص راکوتان چیست؟

قرص راکوتان که دارای اسامی دیگر مانند آکوتان، آکنوترن و ایزوترتینوئین هگزال می‌باشد نام تجاری منتخب برای ایزوترتینوئین است. این قرص از خانواده ویتامین A محسوب می‌شود. شهرت و محبوبیت این قرص در درمان جوش و آکنه به دلیل تاثیرگذاری و قدرت آن است. به طوری که اگر در پروسه درمان هیچ دارویی موثر نباشد، متخصصان در آخرین مرحله این قرص را پیشنهاد می‌دهند. این در حالی است که برای بهبود و درمان جوش و آکنه‌های معمولی و ضایعات پوستی حاصل از آنها می‌توانید به سراغ میکرونیدلینگ بروید.

دلیل تاثیر گذاری بالای قرص راکوتان خاصیت تنظیم چربی پوست و در نتیجه جلوگیری از آکنه است. همان‌طور که می‌دانید دلیل اصلی ایجاد آکنه جمع شدن چربی روی پوست می‌باشد. مصرف راکوتان با تاثیر روی غدد ترشح کننده چربی، میزان ترشح را به طور چشمگیری کاهش می‌دهد که مانع بسته شدن منافذ پوست توسط چربی و ایجاد جوش می‌شود. علاوه بر تنظیم چربی پوست، مصرف قرص راکوتان باعث از بین رفتن باکتری‌های ایجاد کننده آکنه امی‌شود.

لازم به ذکر است که یکی از روش‌های غیر تهاجمی برای کاهش چربی و تولید کلاژن هایفو صورت است.

کاربرد قرص راکوتان

کاربرد قرص راکوتان

علاوه بر درمان جوش مثل جوش چانه، مهم‌ترین و اصلی‌ترین موارد مصرف قرص راکوتان در درمان آکنه‌های شدید یا کیستیک، کاهش ورم بینی پس از جراحی زیبایی، از بین بردن چربی‌های پوست، جلوگیری از سرطان پوست و سرطان مغز و پانکراس می‌باشد. میزان مصرف این دارو به عواملی مانند سن، نوع و میزان وخامت بیماری، چگونگی واکنش بیمار به اولین دوز مصرفی و … بستگی دارد. این قرص کاربرد زیادی برای لک صورت ندارد. با وجود تاثیرات باورنکردنی قرص ایزوترتینوئین، ممکن است هنگام مصرف آن شاهد عوارض جانبی زیر باشید:

ایجاد سردرد، سرگیجه، کمردرد، دردهای عضلانی، مفصلی و درد در ناحیه قفسه سینه
احساس افسردگی، ایجاد اضطراب و ایجاد افکار مربوط به خودکشی
پوسته پوسته شدن کف دست و پا، مور مور شدن و التهاب پوست
مشکلات مربوط به دستگاه گوارش و بلع همراه با درد
حالت تهوع، اسهال و استفراغ
خشک شدن شدید دهان و لب
نازک شدن و ریزش مو
خونریزی در ناحیه مقعد
کاهش بینایی و شنوایی
ورم در پلک یا لب
مشکلات تنفسی
خون آمدن بینی
تب و گلودرد

نکته ۱: برخی از افراد گمان می‌کنند مصرف این قرص باعث کاهش وزن و لاغری می‌شود. این تفکر کاملا اشتباه است. بنابراین از مصرف این این قرص به منظور کاهش وزن اکیدا خودداری نمایید. یکی از بهترین روش‌ها برای کاهش چربی‌های موضعی و سلولیت بهره‌مندی از مزایای کربوکسی تراپی می‌باشد.

نکته ۲: دوباره تاکید می‌کنیم مصرف قرص راکوتان فقط در صورت صلاحدید پزشک معالج و جهت درمان آکنه‌های بسیار جدید مورد استفاده قرار می‌گیرد و برای درمان جوش‌های غیر التهابی روش میکرودرم ابریژن پیشنهاد می‌شود.

قرص راکوتان برای ورم بینی

قرص راکوتان برای ورم بینی

در چند سال اخیر به وضوح شاهد افزایش چشمگیر عمل زیبایی بینی بوده‌ایم. بزرگ‌ترین نگرانی برای افرادی که قصد عمل بینی دارند ماندگاری ورم پس از عمل می‌باشد که ممکن است تقریبا ۱ سال زمان ببرد. از این رو پس بیمار به دنبال روش‌های کاهش ورم بینی در سریع‌ترین زمان ممکن می‌رود. مصرف قرص‌های حاوی کورتون و قرص راکوتان متداول‌ترین روش برای کاهش ورم بینی در میان بیماران است. قرص‌های کورتون دار به شدت ورم بینی را کاهش می‌دهند اما به همان میزان نیز مضر و آسیب رسان می‌باشند. در نتیجه پیشنهاد می‌شود از مصرف این قرص‌ها خودداری کنید. تنها در صورت تجویز پزشک تزریق آمپول کورتن با دوز بسیار کم به سلامتی شما آسیب نمی‌رساند.

همانطور که گفتیم قرص راکوتان باعث کاهش سبوم تولید شده توسط غدد تولید چربی در پوست فرد و در نتیجه از بین بردن باکتری‌ها، باز شدن منافذ بسته پوست و کاهش التهاب می‌شود. اگرچه این قرص یک داروی موثر جهت درمان آکنه‌های کیستیک و شدید است اما جهت کاهش ورم‌ بینی پس از جراحی بخصوص بینی‌های گوشتی نیز مورد استفاده قرار می‌گیرد. توجه داشته باشید بهبودی کامل ممکن است چند ماه پس از قطع قرص صورت گیرد و حتی به دوره دوم مصرف نیز نیاز باشد.

اگر قصد مصرف قرص راکوتان برای ورم بینی را دارید دانستن نکات زیر ضروری است:

پس از گذشت چند مدت از مصرف این قرص آزمایش کبد دهید و از عدم تاثیر آن روی کبدتان مطمئن شوید.
هنگام مصرف این دارو مایعات زیادی بنوشید و این قرص را بعد از غذا میل کنید.
حتما با تجویز دکتر و ۳ ماه پس پس از جراحی مصرف قرص را شروع کنید.
حتما ۶ ماه قبل از جراحی از مصرف دارو اجتناب نمایید.

نکته مهم: به خاطر داشته باشید که تمامی داروها علاوه بر تاثیرات مثبت دارای عوارض جانبی نیز می‌باشند. برخی از این عوارض جانبی جدی هستند. بنابراین پیشنهاد می‌کنیم قبل از مصرف هرگونه دارو با پزشک خود مشورت نمایید.

استفاده از قرص راکوتان در چه مواقعی ممنوع است؟

استفاده از قرص راکوتان در چه مواقعی ممنوع است؟

مصرف قرص راکوتان برای افرادی که از آکنه شدید رنج می‌برند تجویز می‌شود. خانم‌هایی که قصد بچه دار شدن دارند لازم است قبل از مصرف این دارو آزمایش بارداری بدهند. همچنین پس از اتمام دوره مصرف این دارو نباید به مدت ۱ ماه خون اهدا کرد. چرا که در صورت تزریق این خون به یک خانم باردار مشکلات جدی برای جنین پیش خواهد آمد.

به طور کلی در موارد زیر مصرف این قرص ممنوع است:

آلرژی به سایر داروها: اگر به راکوتان، سایر داروهای حاوی ویتامین A و داروهای دیگر حساسیت دارید حتما پزشک خود را مطلع نمایید. چرا که این دربردارنده مواد غیرفعال است و سبب واکنش‌های آلرژی زا می‌شود.
دوران بارداری: خانم‌های باردار یا خانم‌هایی که قصد بارداری دارند نباید این قرص را مصرف نمایند.در صورت بارداری حین درمان در اسرع وقت به پزشک خود اطلاع دهید. چرا که ترکیبات این قرص سبب آسیب‌های جبران ناپذیری به جنین می‌شود.
دوران شیردهی: اگرچه هنوزانتقال این دارو به شیر مادر ثابت نشده است اما معمولا داروها به شیر مادر وارد می‌شوند. در نتیجه مصرف راکوتان در شیردهی ممنوع است. حتما در مورد مصرف دارو قبل از شیردهی با پزشک معالج خود مشورت کنید.
سالمندان: ممکن است مصرف این قرص در سالمندان سبب ایجاد مشکلات مربوط به استخوان شود..
کودکان: ممکن است مصرف این قرص در کودکان باعث ایجاد مشکلاتی از قبیل درد کمر، درد مفصل، درد عضله و بلوغ زودرس شود.
⛔ بیماری های خاص: افرادی که دارای بیماری‌های کبدی، چربی خون بالا، هیپوتون ویتامین A و افسردگی هستند. همچنین در صورت مصرف از آنتی بیوتیک‌های حای تتراسایکلین نباید از این قرص استفاده کرد.

نتیجه گیری

روش‌های بسیاری برای درمان جوش آکنه غیر التهابی وجود دارد. با این وجود برای درمان درمان جوش و آکنه کیستیک قرص راکوتان توصیه می‌شود. همانطور که گفتیم مصرف این قرص به عنوان آخرین روش درمان و زمانی که سایر روش‌های درمانی موثر واقع نشوند در نظر گرفته می‌شود. با توجه به وزن بدن و میزان مصرف قرص شاهد تاثیرگذاری آن خواهید بود. با این وجود معمولا ۷ تا ۱۰ روز پس از مصرف نتایج آن را مشاهده خواهید نمود. توجه داشته باشید در دوران مصرف این قرص نباید به سراغ لیزر موهای زائد، وکس کردن، برنزه کردن پوست و استفاده از لنزهای چشمی بروید. همچنین از آنجایی که قرص راکوتان بسیار قوی است و با برخی از داروها مانند انواع مشتقات تتراسایکلین، ویتامین A، داروهای ضد تشنج و … تداخل دارند باید با تجویز پزشک مقدار دوز آن تعیین و سپس مصرف شود. از این رو پیشنهاد می‌کنیم برای انجام هرگونه اقدامات زیبایی به کلینیک دکتر هنرور drhonarvar.ir مراجعه نمایید و از تجارب ایشان بهره ببرید.

 

 

 

.

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *