افتادگی پلک (پتوز) و هرچیز که باید از آن بدانید!

افتادگی پلک (پتوز) و هرچیز که باید از آن بدانید!

اگر چشمانتان حالت افتاده ای دارد، احتمال این که نشانه ای از پتوز یا افتادگی پلک باشد، زیاد است. هنگامی که در آینه نگاه می کنید چشمان شما حالت خواب آلودگی دارد و پلک پایینی کمی آویزان است یا مردمک چشم را می پوشاند. تمام این نشانه ها، به دلیل شل شدگی پلک رخ می دهد و اصلاً دردناک نیست. اما می تواند دید شما را مسدود کند و مجبور شوید سر خود را به عقب برگردانید یا پلک ها را بالا بیاورید تا بهتر ببینید. گاهی اوقات نیزابروهایتان را قوس می دهید یا پلک هایتان را بلند می کنید. انجام این حرکات به مرور زمان روی سر و گردن تاثیر منفی می گذارد.

افتادگی پلک ممکن است به دلایل مختلفی مانند ضربه، افزایش سن یا اختلالات پزشکی رخ دهد و زمانی که یک چشم را درگیر می کند پتوز یک طرفه نام دارد. در سنین بزرگسالی نیز ماهیچه ای که پلک را کنترل می کند آسیب می بیند و توانایی عضلات و رباط های بالا برنده پلک کاسته می شود.

پتوز یا افتادگی پلک چیست؟

پتوز یا افتادگی پلک چیست؟ 

پتوز (ptosis) زمانی اتفاق می‌افتد که پلک فوقانی به سمت پایین افتاده باشد. پزشکان از روش های مختلفی مانند جراحی برای درمان این مشکل استفاده می کنند. اگرچه علت افتادگی پلک برای هر فرد متفاوت است، اما رایج ترین دلایل آن می تواند ژنتیک، آسیب دیدگی چشم و افزایش سن باشد. در مواردی که تاثیری بر بینایی ندارد نیازی به درمان نیست. با این حال، افتادگی پلک می تواند مردمک چشم را بپوشاند و بینایی را تحت تاثیر قرار دهد. پتوز می تواند از زمان تولد ظاهر شود. اما اکثر افراد در مراحل بعدی زندگی با آن روبه رو خواهند شد:

  • تخریب یا کشیدگی عضلات و رباط‌های پلک
  • آسیب به عصب کنترل کننده عضلات پلک
  • سالخوردگی
  • عارضه جراحی چشم
  • عارضه تزریق بوتاکس

 به چه علت دچار افتادگی پلک می شویم؟

 به چه علت دچار افتادگی پلک می شویم؟

این مشکل به دلایل مختلفی رخ می دهد که یکی از رایج ترین آن ها افزایش سن است. با افزایش سن و ورود به دوره پیری هر دو چشم دچار افتادگی پلک می شوند و پوست اطراف چشم دیگر خاصیت ارتجاعی خود را از دست می دهد. گاهی اوقات نوزادان نیز با مشکل افتادگی چشم از زمان تولد روبه رو می شوند که این عارضه بیشتر برای یک چشم اتفاق می افتد. در چنین مواقعی باید پدر و مادران عزیز برای درمان کودک خود اقدام کنند.

یکی دیگر از دلایل افتادگی این ناحیه، ضعف عضلات پلک است که باعث افتادگی پلک ها و کاهش دید چشم می شود. البته این مشکل ممکن است با ضعف دیگر عضلات بدن و صورت مانند پاها همراه باشد.

🌸 مطالعه بیشتر: لیفت شقیقه چیست؟ هر آنچه لازم است قبل از انجام آن بدانید! 🌸

کودکان:

شایع ترین علت پتوز مادرزادی این است که عضله بالا برنده به درستی رشد نکرده است. کودکانی دارای این مشکل ممکن است با آمبلیوپی نیز روبرو شوند که معمولاً این بیماری به عنوان تنبلی چشم شناخته می شود. زیرا این اختلال، دید را تحت تاثیر قرار می دهد یا محدود می کند.

خیلی ها در مورد درمان افتادگی سوال می پرسند. آیا می توان این مشکل را با روش های زیبایی درمان کرد یا باید جراحی انجام شود؟ انتخاب روش مناسب کاملا به شرایط فرد بستگی دارد و هر چقدر افتادگی بیشتر باشد، امکان استفاده از روش های غیر تهاجمی مثل میکرودرم ابریژن وجود ندارد.

پتوز چه نشانه هایی دارد؟

پتوز چه نشانه هایی دارد؟

اصلی ترین نشانه افتادگی پلک، افتادن یک یا هر دو پلک بالایی است. چنین اتفاقی ممکن است روی بینایی شما اثرگذار باشد. با این حال، بسیاری از مردم با مشکل افتادگی پلک به سخت رو به رو می شوند و هرگز دوست ندارند برای همیشه آن را در ظاهر خود مشاهده کنند. گاهی اوقات احساس می شود چشم ها به شدت خشک یا در حال آبریزش است یا متوجه شوید صورتتان خسته به نظر می رسد.

برخی افراد مبتلا به پتوز شدید نیز مجبور می شوند سر خود را به سمت عقل خم کنند یا هنگام صحبت کردن تلاش و تمرکز خاصی برای دیدن دارد، حتی در مواقعی که یک مکالمه عادی صورت گرفته است. یکی از بهترین راهکارها برای جوانسازی صورت و افزایش استحکام پوست، هایفو صورت است. این روش به صورت غیرتهاجمی لیفت صورت را انجام می دهد و می تواند با تولید کلاژن روی رفع افتادگی پوست اثرگذار باشد.

🌸 مطالعه بیشتر: تفاوت تزریق چربی با تزریق ژل؛ کدام روش بهتر است؟🌸

افتادگی پلک مادرزادی

افتادگی پلک مادرزادی

پتوز مادرزادی پلک یکی از شرایطی است که با افتادگی غیرطبیعی یک یا هر دو پلک فوقانی مشخص می شود و از بدو تولد یا اندکی بعد از آن به وجود می آید. اصلی ترین دلیل آن رشد نامناسب عضله بالا برنده است. در چنین شرایطی به جای عضله سالم پلک های دارای بافت فیبروتیک تلاش خود را برای بلند کردن پلک انجام می دهند و امکان حرکت بسیار کم پلک را به وجود می آورند.

معمولا کودکان دچار به پتوز مادرزادی دارای افتادگی پلک هستند و تلاش برای باز کردن چشم هایشان می کنند، اما چشم ها باز نمی شود. معمولا پلک ها دارای چین و چروک نیست، اما به دلیل افتادگی یک چین بدلیل اتصال عضله بالا برنده به سطح زیرین ایجاد می شود. یکی دیگر از نشانه‌های پتوز مادرزادی تمایل بالا قرار دادن وضعیت یا چانه است؛ مخصوصا زمانی که هر دو پلک بالایی تحت تاثیر قرار بیرد و ابروهای خود را قوس می‌دهید که چشم ها باز شود. عضله ای که ابروها را بالا میبرد می‌تواند پلک‌ها را نیز بالا ببرد. البته با تاثیر کمتری نسبت به عضله های بالا برنده پلک. به همین دلیل است که وقتی سعی میکنید چشم های خود را کاملاً باز کنید ابروها نیز بلند میشود.

یکی دیگر از گزینه‌های پیشنهادی برای درمان پف چشم و تغییرات بسیار چشمگیر پوست کربوکسی تراپی است که اثربخشی بی نظیری دارد و باعث جوانسازی پوست صورت نیز می شود. با کمک این راهکار به میزان قابل توجهی می توان افتادگی یا گودی زیر چشم و خطوط ایجاد شده در این ناحیه را برطرف نمود و جوانی چشم ها را دوباره زنده کرد.

🌸 مطالعه بیشتر: هایفوتراپی چیست؟ هر آنچه لازم است قبل از انجام آن بدانید! 🌸

درمان پتوز چگونه است؟

پزشکان احتمال این که جراحی را برای درمان پتوز توصیه کنند، بسیار زیاد است. طی این روش از عضله بالا برنده سفت میشود و پلک به سمت بالا و در موقعیت بهتر قرار میگیرد. برای کودکانی که با این مشکل مواجه هستند پزشکان گاهی اوقات جراحی را برای پیشگیری از تنبلی چشم توصیه می کنند. با این حال، خطراتی جراحی مانند خشکی چشم، خراشیده شدن قرنیه و هماتوم وجود دارد. علاوه بر این جراحان توانایی تغییر شکل دادن غیر عادی پلک را ندارند و نمی‌توانند آن را خیلی بالا یا خیلی پایین قرار دهند.

چگونه از بروز ptosis جلوگیری کنیم؟

چگونه از بروز ptosis جلوگیری کنیم؟

هیچ راهکاری برای جلوگیری از افتادگی پلک وجود ندارد. فقط با دانستن علائم و معاینه منظم چشم می توان برای مبارزه با این اختلال قدم برداشت. اگر متوجه شدید فرزندتان دچار افتادگی پلک است هر چه سریع تر او را نزد پزشک ببرید تا تحت درمان قرار گیرد.

پتوز روی کاهش دید چشم ها تاثیر مستقیم می گذارد. پس به محض مشاهده علائم آن، هر چه سریع تر به پزشک مراجعه کنید.

🌸 مطالعه بیشتر: بلفاروپلاستی و کاربردهای بی نظیر آن!🌸

نتیجه گیری

افتادگی پلک بعید است که تاثیر قابل توجهی روی سلامتی داشته باشد، اما باید برای پیشگیری از آن قدم بردارید و خود را برای مواجه شدن با حالت نگران چشم ها در سنین پیری آماده کنید.

در صورتی که احساس می کنید نیاز به پیشگیری دارید، با کمک پزشکی معتبر و با تجربه می توانید تزریق بوتاکس کنید. این روش یکی از موثرترین راهکارها برای رفع مشکلات پیری در صورت است که بعد از حدود دو هفته اثر فوق العاده خود را نمایان می کند.

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *