پر مویی (هیرسوتیسم) و هرآنچه باید از آن بدانید

پر مویی (هیرسوتیسم) و هرآنچه باید از آن بدانید

پر مویی یکی از مشکلاتی است که برخی زنان به آن دچار هستند. در عارضه پرمویی زنان غالبا مو در نقاطی رشد می کند که مختص مردان است مثل ناحیه ریش، قفسه سینه، شکم و… . به این مشکل هیرسوتیسم نیز می گویند. که در واقع ناشی از افزایش میزان هورمون مردانه با الگوی رشد بیش از حد موها همراه است.

پرمویی (هیرسوتیسم) چیست؟

پر مویی ریشه هورمونی دارد که در آن زنان مبتلا میزان هورمون آندروژن یا تستوسترون آن ها بیش از حد نرمال ترشح می شود. علاوه بر هورمون ها عوامل ژنتیکی نیز می تواند این مشکل را برای زنان به همراه داشته باشد.

به طور کلی می توان علل بروز این مشکل را که برخی زنان طی سال های زیادی از عمر خود را آن دست به گریبان هستند در دو دسته نژاد و ژنتیک جای می گیرد. برخی نژادها در کشورهای مختلف دیده شده که زنان پر مو هستند.  گاهی نیز فرد از نظر ژنتیکی در معرض ابتلا به رشد شدید مو است. به هر حال برای بسیاری از زنان بروز این مشکل ناراحت کننده و تا حد زیادی تاثیر منفی بر اعتماد به نفس آن ها دارند.

امروزه با پیشرفت علم و تکنولوژی راه های زیادی برای حل این مشکل وجود دارد.

کلینیک زیبایی و لیزر موهای زائد دکتر مهسا هنرور ضمن ارائه انواع خدمات زیبایی و نیز به کارگیری به روز ترین دستگاه ها مثل لیزر کیوسوئیچ آماده ارائه خدمات مختلف درمانی و زیبایی به مراجعان خود است. روش های مختلف جوانسازی پوست مثل کربوکسی تراپی، لاغری و درمان مشکلات پوستی و… از جمله خدماتی است که در این کلینیک به مراجعان ارائه می شود.

نشانه های هیرسوتیسم

نشانه های هیرسوتیسم

پرمویی غالبا با علائمی در فرد همراه است که با تشخیص به موقع آن می توان برای رفع مشکل و تشدید آن تا حد امکان جلوگیری کرد. از مهمترین نشانه های هیرسوتیسم عبارت است از:

  •   رویش موهای ضخیم با الگوی رشد موی مردان  در قسمت های مختلف بدن
  •   بم شدن صدا
  •   رشد بیش از حد کلیتوریس
  •   افزایش حجم ماهیچه در بدن زن
  •   ریزش موی سر
  •   ایجاد جوش
  •   کم شدن سایز سینه ها

🌸 مطالعه بیشتر: آشنایی کامل با مزوژل، عوارض و کاربردهای آن! 🌸

دلیل هیرسوتیسم

دلیل هیرسوتیسم

بروز مشکل هیرسوتیسم در افراد دلایل مختلفی دارد. این مشکل زمانی به عنوان یک مشکل و بیماری شناخته می شود که از حالت عادی رویش مو در بدن فرد فراتر رود. به طور کلی رشد مو تا سن بلوغ در زنان به شکل موهای نازک یا کرک بوده و کمرنگ است.  اما پس از بلوغ جنسی این موها رفته رفته ضخیم تر می شود. در مردان این موها به شکل ریش و سبیل و نیز رویش مو در قسمت های مختلف بدن بیشتر می شود. اما رویش این موها در زنان می تواند نشان دهنده مشکل پر مویی باشد. با افزایش هورمون آندروژن فولیکول های مو افزایش پیدا می کند. مهمترین عللی که این مشکل را در زنان ایجاد می کند عبارت است از:

  • بیماری سندروم تخمدان پلی کیستیک یکی از عوامل اصلی در اختلال عملکرد هورمون های زنانه، بهم ریختن نظم قاعدگی، چاقی و گاهی ناباروری زنان می شود. با اختلال در هورمون های زنانه مشکل پرمویی نیز گاهی به شکل افراطی تشدید می شود.
  • سندروم کوشینگ یا افزایش بیش از حد هورمون کورتیزول نیز از دیگر عوامل رشد زیاد مو در بدن است. این هورمون از جمله هورمون های استروئیدی به شمار می آید که در بحران های استرس زا ترشح می شود. اختلال در عملکرد غدد آدرنال و یا مصرف طولانی مدت داروهای شبه کورتیزول منجر به مشکل رویش زیاد موها می شود.
  • افزایش غیرطبیعی غده آدرنال که مشکلی کاملا ارثی بوده که باعث رشد بیش از حد هورمون های استروئیدی مثل کورتیزول و آندروژن می شود.
  • کیست های تخمدانی یا اختلال در عملکرد غدد آدرنال می تواند منجر به این مشکل شود.
  • مصرف داروهای دانازول با هدف درمان بیماری آندومتریوز زنانه نیز می تواند پر مو شدن زنان را منجر شود.
  • برخی مواقع نیز علیرغم عملکرد نرمال هورمون ها و نبود مشکلات تخمدانی اما فرد دچار مشکل رویش شدید مو با الگوی رشد موی مردانه است.

🌸 مطالعه بیشتر: معرفی بهترین برند ژل لب 🌸

روش های درمان پرمویی

روش های درمان پرمویی

در صورتی که فرد دچار مشکل رویش شدید مو باشد پیگیری روش های مختلف درمانی کاملا امری طبیعی است. امروزه روش های مختلفی برای درمان این بیماری وجود دارد، روش هایی که زودبازده و در مواردی دائمی هستند. از مهمترین روش های درمانی رشد افراطی مو در زنان عبارت است از:

استفاده از لیزرهای مختلف:

لیزر درمانی یکی از روش ها برای از بین بردن موهای زائد بدن است. روشی پر طرفدار که حتی افرادی با رویش موی طبیعی نیز از آن استقبال می کنند. در این روش با عبور اشعه لیزر از پوست، فولیکول های مو را برای رویش مو تضعیف می کند. درمان با لیزر ممکن است نیاز به مراجعه چندباره داشته باشد. اما امروزه افراد با تحمل دوره درمانی تا حد زیادی می توانند از شر موهای زائد خود خلاص شوند.

الکترولیز موها:

یکی دیگر از روش هایی است که غالبا برای افرادی که موهای آنها سفید شده و نمی توانند توسط لیزر از بین ببرند، مناسب است. این روش البته برای کسانی که از لیزر موهای زائد نتیجه ای نگرفته اند و همچنان مشکل رشد زیاد مو دارند مناسب است. در این روش با بی حسی موضعی به کمک سوزن هایی فولیکول های مو را با جریان الکتریکی از بین می برند. این روش نسبت به روش لیزر کمی با درد همراه است اما روشی دائمی به شمار می آید.

دارودرمانی:

داروهای ضد رویش غیرطبیعی مو در زنان در سه دسته جای می گیرند. بخشی از آن ها مثل قرص های ضدبارداری هستند که به دلیل کنترل هورمون آندروژن مانع رشد مو می شوند. در شرایطی که فرد قصد بارداری نداشته باشد پزشک این قرص ها را برای فرد تجویز می کند. دسته دوم قرص های ضد آندروژن هستند که با عنوان رسپتور شناخته می شوند مثل اسپیرونولاکتون.

دسته سوم کرم های موضع هستند که برای استفاده بر ناحیه پر مو استفاده می شود. این کرم ها رشد مو را کند می کنند اما مانع رشد مجدد آن ها نمی شود.

🌸 مطالعه بیشتر: تاثیر لیزر بیکینی بر تخمدان و نکاتی که حتما باید بدانید! 🌸

چه کسانی در معرض هیرسوتیسم هستند؟

چه کسانی در معرض هیرسوتیسم هستند؟

در صورتی که مشکل رشد غیرطبیعی مو فرد به دلیل نژاد یا عوامل ژنتیکی نباشد راه هایی برای پیشگیری وجود دارد. کنترل وزن و پیشگیری از چاقی به ویژه چاقی های شدید، کنترل مشکلات رحم و تخمدان در زنان و درمان به موقع سندروم پلی کیستیک و نیز کنترل  انسولین خون از جمله عواملی است که می توان با شناسایی به موقع از بروز یا تشدید بیماری پر مو شدن بدن زنان پیشگیری کرد. در صورت بی توجهی به نظم چرخه قاعدگی زنانه، افزایش وزن، عدم درمان و بی توجهی به دیابت هر کدام می تواند زمینه سازی این بیماری در فرد شود.

کلام آخر

بروز بیماری هیرسوتیسم در زنان تاثیر منفی زیادی بر روحیه، اعتماد به نفس و زیبایی زنان دارد. از همین رو همان طور که گفته شد در صورتی که این بیماری در فرد ریشه ژنتیکی نداشته باشد به راحتی قابل پیشگیری و درمان است. امروزه بسیاری از افراد حتی با رشد موهای طبیعی از لیزر برای زدودن موهای زائد خود استفاده می کنند. این راهکار نیز می تواند یکی از راهکارهای موثر، ارزان قیمت و زودبازده حتی برای کسانی باشد که به این بیماری مبتلا هستند. درمان ریشه ای این بیماری و نیز استفاده از راهکارهای مختلف از جمله لیزر یا الکترولیز و حتی دارودرمانی می تواند فرد را به زندگی طبیعی برگرداند.

 

 

 

.

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *