کندن وسواسی مو چیست و چه عواملی سبب بروز آن می شود؟

, ,
کندن وسواسی مو چیست و چه عواملی سبب بروز آن می شود؟

کندن وسواسی مو یا تریکوتیلومانیا نوعی اختلال روانی است که اصولا در بیماران درست تشخیص داده نمی‌شود. این افراد به صورت مداوم و کنترل ناپذیر موهای خود را می‌کنند. در مواردی که این اختلال بسیار شدید است علائم جسمی و روانی شدیدی در بیماران بروز می‌کند. افرادی که دچار اختلال تریکوتیلومانیا هستند ممکن است آگاهی درباره این اختلال نداشته باشند و ندانند که این اختلال قابل تشخیص می‌باشد. بسیاری از افراد کندن وسواسی مو را عادتی بد و زشت می‌دانند، نه اختلال روانی. بسیاری از افراد به کلینیک های زیبایی می روند تا برای جوانسازی و زیبایی از خدماتی مانند هایفوتراپی، میکرونیدلینگ، پاکسازی پوست و … کمک بگیرند که کلینیک دکتر هنرور یکی از بهترین کلینیک ها در این حوزه است. اما زیبایی فقط ظاهر صورت نیست و در صورت داشتن بیماری تریکوتیلومانیا ممکن است به دلیل از دست دادن مو ها، زیبایی را نیز از خود بگیرند!

تریکوتیلومانیا یا کندن وسواسی مو به چه معناست؟

تریکوتیلومانیا یا کندن وسواسی مو به چه معناست؟

کندن وسواسی مو نوعی اختلال وسواسی جبری یا همان OCD می‌باشد. در این اختلال افراد موهای خود را می‌کنند و هیچ کنترلی بر روی این کار ندارند. اکثر بیماران مبتلا به این وسواس موهای سر را می‌کنند اما در برخی بیماران مشاهده شده است که موهای ریش، ابرو، مژه و سبیل نیز جزء موهای کنده شده هستند. در صورتی که بیمار موهای کنده شده خود را بخورد دچار اختلال تریکوفاگیا (Trichophagia) هستند. این اختلال آسیب‌های جدی به سیستم گوارش فرد وارد می‌کند. بیمارانی که به این اختلال مبتلا می‌شوند علائم را در دوران نوجوانی و بلوغ دارند. برخی از بیماران نیز ممکن است در بزرگسالی علائمی را بروز دهند. از دیگر خدمات کلینیک دکتر هنرور می‌توان به پلاسماجت، آر اف فرکشنال، مزوتراپی، کربوکسی تراپی، لیزر موهای زائد و … اشاره کرد . همچنین می‌توانید با مراجعه به وب‌سایت این مجموعه به آدرس drhonarvar.ir از خدمات و لیست قیمت آن‌ها باخبر شوید.

🌺 مطالعه بیشتر: خواص باورنکردنی سرکه سیب ! 🌺

چه عواملی سبب کندن وسواسی مو می‌شود

چه عواملی سبب کندن وسواسی مو می‌شود

عامل اصلی بروز اختلال تریکوتیلومانیا به صورت کامل مشخص نیست.قسمت‌هایی از مغز که احساسات،‌ عادات و حرکات را کنترل می‌کنند، ممکن است دچار تغییراتی شوند که منجر به بروز اختلال تریکوتیلومانیا می‌شود. برخی از بیماران می‌گویند با کندن موها استرس،‌ خشم و میزان خستگی‌شان کم‌تر می‌شود. برخی دیگر زمانی که احساسات منفی دارند کندن مو را آغاز می‌کنند. عواملی که احتمال بروز این بیماری را تشدید می‌کند عبارت است از:

۱. سن: علائم این بیماری در سنین نوجوانی یعنی ۱۰ تا ۱۳ سالگی بروز پیدا می‌کنند. در بزرگسالی نیز ممکن است گاه‌به‌گاه بروز کنند.

۲. وجود دیگر بیماری‌های روانی: افرادی که به بیماری کندن وسواسی مو مبتلا هستند ممکن است درگیر مشکلات دیگری باشند مثل افسردگی، اختلال وسواسی جبری، اظطراب و …

۳. استرس: استرس زیاد به دلیل مشکلات خانوادگی، مورد بدرفتاری قرار گرفتن، مرگ عزیزان و … احتمال بروز تریکوتیلومانیا را بیشتر می‌کند.

۴. سابقه ژنتیکی: این بیماری بیشتر در افرادی بروز می‌کند که یکی از اشخاص درجه‌یک یعنی والدین، خواهران و برادران آن‌ها، این اختلال را داشته باشند.

۵. وجود آسیب‌های روحی در دوران کودکی: با توجه به ادعای سازمان ملی بیماری‌های نادر در آمریکا، کسانی که در کودکی با آسیب‌های روحی و عاطفی مواجه بوده‌اند، بیشتر از دیگر افراد به تریکوتیلومانیا مبتلا خواهند شد.

به صورت کلی تغییر در عملکرد مغز ممکن است باعث بروز این بیماری شود. برخی از تغییرات مغز سبب از دست رفتن کنترل فرد بر رفتارهای تکانشی وی می‌شود. در کلینیک دکتر هنرور خدماتی مثل تزریق بوتاکس نیز صورت می‌گیرد. همچنین برای جوانسازی پوست می‌توانید از روش کربوکسی تراپی نیز استفاده کنید.

🌺 مطالعه بیشتر: نانوفت، تعریف جدیدی از جوانسازی! 🌺

کندن وسواسی مو چه علائمی دارد؟

کندن وسواسی مو چه علائمی دارد؟

اکثر اختلالات روانی نشانه‌ها و علائمی دارند که با توجه به آن‌ها می‌توان متوجه بروز اختلال شد. وسواس کندن مو یکی از این اختلالات است که علائم و نشانه‌هایی را با خود به همراه دارد. اما برای تشخیص درست این اختلال باید به روانپزشک مراجعه نمایید. از اصلی‌ترین علائم آن می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

 

  • کندن موهای سر، ابرو، مژه، ریش و … . در صورتی که تداوم در این کار باشد نگران‌کننده می‌شود.
  • تنش و فشارهای عصبی که قبل از کندن مو پیش می‌آید.
  • داشتن حس خوب و احساس آرامش درونی بعد از کندن مو.
  • بازی با موی کنده شده یا کشیدن آن بر روی صورت و لب، یعنی حواس فرد کاملا به موی کنده شده، می‌باشد.
  • کاهش حجم موی سر، مژه، ابرو و … .
  • اقدام برای ترک این وسواس و موفق نبودن در ترک آن.
  • کندن پوست دست، جویدن ناخن، کندن پوست لب‌ها و … در افراد مبتلا به تریکوتیلومانیا.
  • کندن مو به صورت مخفیانه و انجام آن در زمان تنهایی.

🌺 مطالعه بیشتر: درمان پف زیر چشم با 4 روش جدید و ساده!  🌺

تریکوتیلومانیا قابل درمان است؟

تریکوتیلومانیا قابل درمان است؟

اکثر افرادی که مبتلا به این اختلال هستند، به دنبال درمان خود نمی‌روند زیرا تصور می‌کنند که این کار فقط یک عادت بد است که از بین می‌رود. البته افرادی هستند که اصلا نمی‌دانند دچار اختلال روانی هستند و این اختلال قابل درمان است. درست است که تشخیص این اختلال کار تقریبا دشواری است اما می‌توان با استفاده از رویکردهای رفتار درمانی و دارودرمانی آن را درمان کرد.

۱. رفتار درمانی

درمان‌های رفتاری می‌تواند به کاهش علائم این اختلال کمک شایانی کند. در این روش از معکوس سازی عادت، درمان بر پایه پذیرش و تعهد و درمان شناختی استفاده می‌شود.

معکوس سازی عادت: این روش اولین و اصلی‌ترین نوع رفتار درمانی برای درمان تریکوتیلومانیا می‌باشد. در این روش به فرد مبتلا آموزش می‌دهند که رفتار بهتری را جایگزین کندن مو، مانند مشت‌کردن انگشتان کند.

درمان بر پایه پذیرش و تعهد: در این روش به بیمار کمک می‌شود تا عوامل کندن موهای خود را بپذیرد و با این تمایل کنار آید.

درمان شناختی: در این روش درمانی به بیمار کمک می‌شود تا باورهایی را که نسبت به اختلال خود دارد، شناسایی کرده و تغییر دهد.

🌺 مطالعه بیشتر: آیا لیزر موهای زائد در بارداری خطرناک است؟ بررسی تاثیرات آن 🌺

۲. دارودرمانی

دارویی برای درمان کامل این اختلال وجود ندارد اما داروهایی که در ادامه نام می‌بریم می‌تواند علائم این اختلال را در افراد کاهش دهد.

 

  • داروهای ضدافسردگی
  • N-استیل سیستئین
  • آنتی سایکوتیک آتیپیکال

آیا پس از کندن وسواسی مو امکان رشد مجدد آن وجود دارد؟

آیا پس از کندن وسواسی مو امکان رشد مجدد آن وجود دارد؟

جواب قطعی برای این سوال وجود ندارد. زیرا فرد مبتلا با هر بار کندن موها، به پوست سر و بدن خود آسیب می‎زند. کندن موها در برخی موارد سبب ایجاد زخم و عفونت در بدن می‌شود و آسیب‌های جدی و همیشگی به ریشه موها وارد می‌کند.

نتیجه گیری

همانطور که گفتیم کندن وسواسی مو نوعی اختلال روانی است که در آن افراد به طور وسواس گونه اقدام به کندن موی سر، ابرو، ریش، مژه و … می‌کنند. در بسیاری از این بیماران قسمت‌هایی از موی سر، ریش، سبیل و …خالی می‌شود. این اختلال در اثر استرس، اضطراب، فشارهای روانی، آسیب‌های عاطفی و روحی و … به وجود می‌آید. البته عامل ژنتیک نیز در بروز این اختلال بی‌تاثیر نیست.

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *