ژیلت یکی از راحتترین و سریع ترین و در عین حال کم هزینه ترین راهها برای از بین بردن موهای زائد بدن به حساب میآید. اما میدانیم که استفاده از هر چیزی با اینکه مزایایی دارد، دارای معایبی نیز میباشد. استفاده از ژیلت از این قاعده مستثنی نیست و باید بدانید که اگر از ژیلت در طولانی مدت استفاده کنید ناگزیر به پذیرش معایب آن نیز خواهید بود. در این مطلب قصد داریم در مورد عوارض ژیلت برای پوست صحبت کنیم و ببینیم به کارگیری مکرر ژیلت برای رفع موهای زائد چه عواقبی دارد. اگر شما هم از ژیلت استفاده میکنید و میخواهید با عوارض ژیلت برای پوست آشنا شوید تا پایان مقاله با ما همراه باشید.
ژیلت، یکی از سریع ترین روشهای از بین بردن موهای زائد
اگر مجبور به رفع موهای زائد در اسرع وقت شدهاید، پیشنهاد میکنیم از ژیلت استفاده کنید اما این بدان معنا نیست که به طور مدام از آن برای خلاص شدن از دست موهای زائد بهره ببرید، در این میان روشهای نوینی برای درمان موضعی پوست مانند: مزوتراپی نیز وجود دارند. روشهای دیگری برای از بین بردن موهای زائد وجود دارد، مانند: لیزر مو. لیزر مو با اینکه در قیاس با ژیلت نیاز به پرداخت هزینه بالاتری دارد اما عوارض آن کمتر از به کار بردن ژیلت به صورت همیشگی است، هر چند برخی از افراد مشکلی با عوارض این روش سریع رفع موهای زائد ندارند.
مطالعه بیشتر: 7 علت موهای زائد صورت و روش درمان آن
مزایا و معایب استفاده از ژیلت
حس زیبایی دوستی منجر میشود که به تزریق بوتاکس اقدام کنید یا موهای زائد را با ژیلت از بین ببرید. اگر بخواهیم به مزایای استفاده از ژیلت اشاره کنیم، میتوانیم به موارد زیر اشاره کنیم:
- کم هزینه بودن
- بدون درد بودن
- سریع انجام شدن فرایند اصلاح توسط ژیلت
- انجام اصلاح توسط خود
گفتنی است که مزایای مذکور تنها علائمی نیستند که در استفاده از ژیلت خواهید دید، استفاده از ژیلت با عوارضی همراه است، عوارض ژیلت برای پوست عبارتند از:
- حساسیت پوستی
- رشد سریع و مجدد موهای زائد
- ایجاد لک و جوش قرمز ریز در سطح پوست
- ایجاد موهای زیر پوستی که به پاکسازی پوست نیاز دارد
- و…
مطالعه بیشتر: زگیل و هرآنچه باید درباره آن بدانید
عوارض ژیلت برای پوست چیست؟
اگر در هنگام کار با ژیلت دچار زخم شدهاید باید بگوییم که امروزه فناوریهای جدیدی همچون میکرونیدلینگ ظهور پیدا کردهاند که برای درمان آسیبهای پوستی مانند زخم کاربرد دارند. در این بخش میخواهیم به برجسته ترین عوارض ژیلت برای پوست اشاره کنیم که به احتمال زیاد شما هم با این عوارض مواجه شدهاید.
خارش:
به کارگیری ژیلت برای شیو کردن میتواند با خارش همراه باشد و این خارش حدود 1 تا 5 روز ادامه خواهد داشت. رویش مجدد موها عامل این خارش میباشد و اگر پوست خود را بخارانید با خارش بیشتری مواجه میشوید که میتواند به زخم شدن پوست بینجامد.
سوزش:
از آنجایی که ژیلت از تیغ تشکیل شده است و افراد فکر میکنند اگر تیغ را بیشتر فشار دهند، موهایشان از عمق بیشتری تراشیده خواهد شد ممکن است دچار آسیب شوند و در پوست خود سوزش احساس کنند.
رشد موهای زیر پوستی و بروز برآمدگی:
در صورتی که پوست به جای اینکه در روی پوست رشد کند، درون پوست رشد کند با رشد موهای زیر پوستی مواجه خواهید شد و احتمال بروز برآمدگی به وجود میآید. این موهای زیر پوستی ممکن است با درد و التهاب پوست همراه باشند.
مطالعه بیشتر: ترماژ چیست؟ بررسی روش های جوانسازی مدرن!
بریدگی:
هنگام استفاده از ژیلت باید مراقب باشید که پوست خود را نبرید! در صورتی که در هنگام شیو کردن عجله کنید یا ژیلت کند باشد و ناچار به وارد کردن فشار زیادی به پوست باشید، ممکن است دچار بریدگیهای ریزی روی پوست شوید. چنانچه بریدگی عمیق باشد برای بهبود یافتن به زمان بیشتری نیاز خواهید داشت، ضمن اینکه با درد هم مواجه خواهید بود.
فولیکولیت:
در صورتی که پوست دچار بریدگیهای ریزی شود میتواند منجر به ایجاد نوعی عفونت در داخل فولیکولهای مو یا فولیکولیت شود. این عفونت به دلیل سطح باز پوست و رشد باکتری در محل زخم میباشد تا وارد فولیکولها شوند. در صورتی که باکتریها تکثیر شوند منجر به ایجاد التهاب و برآمدگی در ناحیه زخم شده پوست میشود.
تاثیر کوتاه مدت:
استفاده از ژیلت برای شیو کردن با اینکه کم هزینه است و زمان کمی را به خود اختصاص میدهد اما یک راه حل کوتاه مدت است و پس از دو سه روز رویش مو شروع میکند. دلیل این امر هم این است که موها از ریشه از پوست خارج نمیشوند و صرفا از روی سطح پوست بریده میشوند و مجدد به سرعت رشد خواهند کرد و نیاز به شیو کردن پی در پی دارد.
پیامدهای استفاده از ژیلت در ناحیه تناسلی
رفع موهای زائد در ناحیه تناسلی یکی از نکاتی است که اغلب افراد به آن توجه ویژه دارند و باید با توجه به حساسیت پوست این ناحیه روش مناسبی را برای از بین بردن موهای زائد در نظر گرفت. به عنوان مثال، توصیه میشود در استفاده از کرم موبر یا پودر موبر برای شیو کردن ناحیه تناسلی احتیاط کنید. عوارضی که برای این نواحی وجود دارد همچون سایر نواحی است اما باید آن را جدی تر در نظر داشت. در ادامه به معرفی پیامدهای استفاده از ژیلت در ناحیه تناسلی خواهیم پرداخت:
بریدگی:
بریدگی بر اثر استفاده از ژیلت کند، عجله کردن و سهل انگاری فرد اتفاق می افتد.
خراش پوستی:
اگر حواستان جمع نباشد ممکن است خراشهای کوچک و زیادی در پوست خود ایجاد کنید.
مطالعه بیشتر: لیزر اربیوم و مزایا آن، از روش های جوانسازی چه میدانید؟
تحریک پوست:
در صورتی که به صورت مداوم از ژیلت استفاده شود و یا از آن به طور بهداشتی استفاده نشود، ممکن است پوست دچار حساسیت شود.
سودوفولیکولیت:
این عفونت پوستی بر اثر رشد مو در درون پوست اتفاق خواهد افتاد و التهاب در پوست را نیز به دنبال خواهد داشت.
ایجاد جوشهای التهابی:
چنانچه ژیلت در محیط مرطوب حمام نگهداری شود ممکن است تبدیل به موقعیتی مناسب برای رشد باکتری شود و در نهایت جوشهای پوستی را به ارمغان خواهد آورد.
آیا ژیلت یک بار مصرف برای پوست مضر است؟
میدانیم که در هر ژیلت یکبار مصرف 2 تا 5 تیغ با فاصلهی بسیار کم تعبیه شده است و این عامل باعث میشود که پاک کردن موهای زائد موجود بین تیغها بسیار دشوار باشد و منجر به پاک سازی نامناسب ژیلت گردد. بدین ترتیب ژیلتهای یکبار مصرف را نباید در طولانی مدت استفاده کرد در غیر اینصورت ممکن است با مشکلات پوستی مواجه شوید. از طرفی دیگر با توجه به اینکه ژیلتهای یکبار مصرف به طور معمول با موادی ساخته میشوند که درجه یک نیستند و ممکن است از پلاستیک نامرغوب یا تیغ نامناسب ساخته شده باشد این امکان وجود دارد که برای پوست عوارضی را به دنبال داشته باشد.
مطالعه بیشتر: تفاوت لیزر موهای زائد و اپیلاسیون؛ کدام روش بهتر است؟
کاهش عوارض استفاده از ژیلت
با نکاتی که ادامه معرفی میکنیم میتوان امکان بروز عوارض استفاده از ژیلت را تا حدودی کاهش داد. این نکات به شرح زیر میباشند:
- شستشوی کامل ژیلت پس از هر بار استفاده کردن.
- نگهداری کردن ژیلت در جای خشک و خارج از حمام برای جلوگیری از رویش باکتری.
- به طور مرتب و روزانه از ژیلت استفاده نکنید و بین هر بار استفاده فرصت بازسازی را به پوست بدهید.
- فشار زیادی را در حین کار با ژیلت به پوست خود وارد نکنید.
- قبل از استفاده از ژیلت حتما از آب و صابون بهره ببرید و از اصلاح خشک بدن به شدت خودداری کنید تا دچار بریدگی یا خراش در پوست نشوید.
- ژیلت را در خلاف جهت رشد موها نکشید.
.
آیا تیغ زدن صورت باعث جوش زدن می شود؟
به نوع تیغ، نوع پوست و روشی که برای اصلاح موهای زائد استفاده میکنید بستگی دارد؛ روش درست اصلاح موهای زائد با تیغ را در ابتدا بیاموزید که با تیغ به پوست خود آسیب نرسانید. اگر پوست حساسی دارید حتما از ژیلتهایی استفاده کنید که نوار مرطوبکننده دارند.
آیا تیغ زدن ابرو باعث پر پرشت شدن ابرو می شود؟
خیر؛ به هیچ عنوان تاثیری ندارد و برای پر پشت شدن ابروهایتان را تیغ نزنید.