زگیل و هرآنچه باید درباره آن بدانید

,
زگیل و هرآنچه باید درباره آن بدانید

زگیل یک زائده‌ی پوستی است که ممکن است اکثریت افراد آن را در طول زندگی‌شان تجربه کنند. این عارضه یک بیماری جدید نیست بلکه یک سابقه‌ی 3000 ساله دارد، به شکلی که در کتاب‌های شکسپیر نیز در مورد آن صحبت شده است. از آنجایی که زگیل یک عارضه‌ی ناخوشایند است قصد داریم در این مطلب به جزئیات زگیل، انواع آن و روش‌های درمانی آن بپردازیم. به صورت کلی پاکسازی پوست یکی از روش‌های پیشگیری از به وجود آمدن عارضه‌های غیرمتعارف مثل زگیل و … است. اگر شما هم با این مشکل رو به رو هستید مطالعه‌ی این مطلب را از دست ندهید.

علت به وجود آمدن زگیل

علت به وجود آمدن زگیل

یکی از سوالات مهمی که در زمینه زگیل ممکن است برای شما پیش بیاید، این است که به چه دلایلی ممکن است دچار زگیل شویم. در پاسخ باید گفت، از آنجایی که زگیل‌ها ویروسی هستند از طریق هر نوع تماسی امکان انتقال وجود خواهد داشت. همچنین زگیل‌ها می‌توانند از طریق وسائل آلوده نیز منتقل شوند. روند رشد زگیل به این صورت است که زمان برقراری با وسیله‌ی آلوده به ویروس زگیل تا زمان رشد آن به حدی که قابل دیدن باشد به چند ماه زمان نیاز است. معمولا سرایت زگیل‌های صاف، در دست و پا بسیار کم است اما سرایت زگیل‌های تناسلی، روند انتقال بسیار سریعی دارد. زگیل‌های تناسلی در هر نوع رابطه‌ی جنسی ممکن است منتقل شوند.
البته نتیجه‌ی تحقیقات در این زمینه نشان می‌دهد که افرادی که سیستم ایمنی ضعیفی دارند راحت‌تر به انواع زگیل مبتلا خواهند شد. مثلا در نتایج تحقیقات می‌توان رشد زگیل در افرادی که پیوند کلیه را انجام داده‌اند مشاهده کرد.

🌺 مطالعه بیشتر: ترماژ چیست؟ بررسی روش های جوانسازی مدرن! 🌺

روش های درمان زگیل

روش های درمان زگیل

این روزها رسیدگی به پوست و درمان مشکلات مربوط به آن از قبیل، رفع چین و چروک، از بین بردن لکه‌های پوستی، درمان خال و زگیل و … به یکی از روتین‌های زندگی افراد تبدیل شده است. البته روش‌های درمانی بسیار متنوع و زیادی برای هر کدام از این عارضه‌ها نیز وجود دارد. به طور مثال از لیزر کیوسوییچ برای درمان انواع لکه‌های پوستی و حتی تاتو استفاده می‌کنند. یا مثلا برای از بین بردن موهای زائد از لیزر مو استفاده می‌شود.
بعد از مشخص شدن علل به وجود آمدن زگیل تناسلی، حال باید روش‌های درمانی برای آن انتخاب کنیم. به طور مثال در کربوکسی تراپی که در دسته‌ی مزوتراپی قرار دارد، کربن دی اکسید به صورت مستقیم به پوست تزریق می‌شود. برای درمان زگیل با استفاده از کربوکسی تراپی به چند جلسه درمان نیاز است.
هایفو نیز یکی از درمان‌های رایج برای سفت و لیفت شدن پوست است که در فرآیند جوانسازی پوست توصیه می‌شود. اینکه چه زمانی و از چه درمانی برای مشکلات و عارضه‌های پوستی خود استفاده کنید، برعهده‌ی پزشک متخصص است و انتخاب هر کدام از این رو‌ش‌ها بدون مشورت با پزشک، ممکن است خطرات زیادی را به دنبال داشته باشد. به همین دلیل است که پیشنهاد ما برای قبل از استفاده از هر روش درمانی، مراجعه به پزشک متخصص است.
اما در مورد درمان زگیل، براساس نظرات پزشکان متخصص در اکثر مواقع زگیل‌ها خطری ندارند پس اجباری به درمان آن‌ها نیز وجود ندارد. اما ظاهر زشت و نازیبای آن باعث می‌شود تا افراد به فکر درمان آن باشند. البته به این موضوع توجه کنید که این پروسه معمولا کوتاه مدت نیست. در صورت عدم درمان معمولا این زگیل‌ها در فاصله‌ی یک تا دو سال از بین خواهند رفت. البته طول درمان این موضوع برای کودکان سریع‌تر خواهد بود. درمان‌های زیادی اعم از خانگی و علمی برای درمان زگیل وجود دارد که قطعا پیشنهاد ما به شما استفاده از روش‌های کاملا علمی و پزشکی به جای درمان‌های خانگی باشد.
این موضوع را به یاد داشته باشید که بعضی از درمان‌های خانگی ممکن است باعث سرایت بیشتر این عارضه در شما شوند. همچنین پزشکان تاکید دارند که هیچ روش قطعی برای درمان زگیل وجود ندارد و ممکن است بعد از درمان نیز شاهد رشد دوباره‌ی آن باشیم.

🌺 مطالعه بیشتر: لیزر اربیوم و مزایا آن، از روش های جوانسازی چه میدانید؟🌺

انواع زگیل

انواع زگیل

معمولا زگیل‌ها را با توجه به محل و مکانی که ظاهر می‌شوند دسته‌بندی می‌کنند.

زگیل معمولی

اولیه‌ترین نوع زگیل‌ها مربوط به زگیل‌های معمولی است. این زگیل‌ها زائده‌هایی ریزی هستند که معمولا در انگشتان دست و پا ظاهر می‌شوند. این زگیل‌ها سفت و ریز هستند و با دست قابل لمس هستند. اصولا زگیل‌ها ویروسی هستند و ممکن است به قسمت‌های مختلفی سرایت کنند. تحقیقات در مورد این زگیل‌ها نشان می‌دهد که آن‌ها هیچ خطری ندارد اما بیشتر افراد به دلیل ظاهر زشت این زائده‌ها، تلاش می‌کنند آن‌ها را با روش‌های مختلفی درمان کنند.

🌺 مطالعه بیشتر: تفاوت لیزر موهای زائد و اپیلاسیون؛ کدام روش بهتر است؟ 🌺

زگیل کف پا

این نوع از زگیل‌ها نیز در میان افراد زیادی رایج هستند. این نوع از زگیل‌ها در کف پا و بیشتر در قسمت پاشنه‌ی پا که وزن انسان را تحمل می‌کند، رشد می‌کنند. این نوع از زگیل‌ها ممکن است در قسمت لایه‌ی زیرین پوست رشد کنند. درمان این زگیل کار آسانی نیست زیرا زگیل‌های کف پا در لایه‌ی زیرین سطح پوست رشد می‌کنند. زگیل کف پا ممکن است مشکلاتی در راه رفتن شما ایجاد کند پس بهتر است در جهت درمان آن تلاش کنید. همچنین ممکن است بعد از درمان این زگیل، دوباره آن‌ها را در کف پا مشاهده کنید.

زگیل خوشه‌ای

زگیل‌های خوشه‌ای نوعی دیگر از زگیل‌ها هستند. معمولا این زگیل‌ها در اطراف دهان یا بینی رشد می‌کنند. البته یک نوع از زگیل‌ها نیز در نواحی تناسلی امکان رشد دارند. معمولا این زگیل‌ها ریز و به رنگ پوست هستند و از به هم پیوستن زائده‌ها به وجود می‌آیند.

زگیل تخت

این زگیل‌ها دارای رشد کندی هستند و اندازه‌ی بسیار کوچکی دارند. این نوع از زگیل‌ها همانطور که از اسم آن‌ها مشخص است دارای سطح صاف و تختی هستند. رنگ آن‌ها می‌تواند صورتی، قهوه‌ای یا زرد باشد.

🌺 مطالعه بیشتر: مو سفید؛ علت رویش و معجزه ای برای درمان آن!🌺

نکات مهم برای پیشگیری از بروز زگیل

همیشه این جمله پیشگیری بهتر از درمان است را به یاد داشته باشید. در ادامه چند نکته برای جلوگیری از ابتلا به زگیل را به شما معرفی خواهیم کرد.

  • رعایت بهداشتی فردی و شستشوی دست‌ها بعد از ارتباط با فرد مبتلا
  • بعد از به وجود آمدن زگیل بهتر است آن را به وسیله باند بپوشانید تا به سایر نقاط بدن انتقال پیدا نکند.
  • هیچ نوع دستکاری و یا بازی با زگیل انجام ندهید.
  • بعد از شستشوی دست و پا، از خیس بودن آن‌ها در طولانی مدت جلوگیری کنید.

 

 

.

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *