دلیل اصلی برگشت موهای زائد بعد از لیزر چیست؟

,

کلیت عملکرد لیزر موهای زائد

لیزر موهای زائد بدن و صورت از راه های مطمئن و مفید برای از بین بردن دائمی یا طولانی مدت موهای زائد است که شما را از دردسر استفاده از روش های سنتی ای مانند اپیلاسیون، وکس، تیغ، موم و بند رها می کند و تجربه ی پوستی لطیف و بدون مو را به دنبال دارد. لیزر موهای زائد با هدف قرار دادن ملانین های موجود در ریشه ی مو در ابتدا حجم موها را به میزان قابل توجهی کاهش داده، موها را نازک‌تر کرده و در نهایت با نابودی فولیکول های مو ریشه ی موهای زائد را از بین می برد. ملانین رنگدانه ای ست که هنگام رشد موها فعال شده و رنگ تمام قسمت های مو را تعیین می کند.

لیزر موهای زائد: نتایج دائمی یا موقت

لیزر موهای زائد: نتایج دائمی یا موقت

لیزر موهای زائد عموما با هدف حذف دائمی موها انجام می گیرد اما وجود برخی عوامل ممکن است منجر به رویش مجدد تعداد کمی از موها در ناحیه ی لیزر شده شود. مو چرخه ی رشد مشخصی دارد که طی آن ممکن است با از بین رفتن فولیکول یا پیاز مو، فولیکول های جدیدی دوباره ساخته شوند و رویش مو از سر گرفته شود. پزشک با در نظر گرفتن فواصل زمانی متعدد و مشخص لیزر سعی در از بین بردن تمام فولیکول های فعال مو دارد تا از بازگشت و رویش مجدد مو در ناحیه ی لیزر شده جلوگیری شود. با این حال برخی تغییرات هورمونی، داروها یا اختلالات غدد در بدن می تواند منجر به ساخت فولیکول های جدید مو در زیر پوست شده و ناحیه ی لیزر شده را تحت تاثیر قرار دهد.
معمولا تعداد موهای رشد کرده بعد از لیزر به میزان قابل توجهی کاهش یافته و جنس آن ها ظریف تر شده است که علت آن آسیب دیدن فولیکول مو طی فرایند لیزر است. لذا ممکن است لیزر بعضی از موهای زائد را به طور کامل نابود نکرده باشد اما فولیکول مو تحت تاثیر لیزر آسیب دیده و تار مو نازک‌تر شده است.

برگشت موهای زائد بعد از لیزر

برگشت موهای زائد بعد از لیزر

علاوه بر فاکتورهای دخیل در بازگشت موهای زائد مانند اختلالات هورمونی و مصرف برخی داروها، گفتنی ست نتایج لیزر در افراد با شرایط مختلف نیز متفاوت است. همچنین عملکرد دستگاه استفاده شده و رعایت تعداد و فاصله ی زمانی جلسات نیز از عوامل مؤثر در بازگشت موهای زائد ناحیه ی لیزر شده هستند. اما اصلی ترین علت بازگشت موهای زائد بعد از لیزر، لیزر موهای زائد در مرحله ی استراحت آن هاست. اگر به هنگام لیزر مو در حالت رشد باشد، فولیکول فعال توسط لیزر از بین خواهد رفت. اما لیزر روی فولیکول موی در حال استراحت اثری ندارد و احتمال رشد مجدد فولیکول در این حالت وجود دارد. به همین دلیل است که تکرار و تمدید جلسات لیزر به منظور از بین بردن دائمی تمام موها توصیه می شود.
در واقع رشد مو در سه مرحله صورت می گیرد که مرحله ی اول رشد فولیکول ها، مرحله ی دوم انتقال و مرحله ی سوم استراحت فولیکول را شامل می شود و در آن فولیکول غیرفعال است و لیزر عملا روی آن اثر نخواهد داشت.

تاثیر رنگ پوست و مو در برگشت موهای زائد بعد از لیزر

تاثیر رنگ پوست و مو در برگشت موهای زائد بعد از لیزر

نکته ای که درباره ی لیزر موهای زائد باید بدانید این است که ضخامت مو، سن، رنگ مو و رنگ پوستْ همگی در نتیجه ی لیزر تاثیر خواهند داشت. در واقع افرادی که پوست روشن‌تر و موی ضخیم‌تر و تیره تری دارند نتیجه ی بهتری از لیزر موی زائد خواهند گرفت. در افراد با پوست روشن‌تر فرایند هدف قرار دادن رنگدانه ها توسط لیزر آسان تر انجام می شود و فولیکول مو راحت تر از بین خواهد رفت. از همین رو برگشت موهای زائد بعد از لیزر در افراد با پوست تیره و موی روشن محتمل تر است و برای این افراد لیزر با طول موج های بلندتر توصیه می شود.

برگشت مجدد موهای بدن بعد از لیزر

برگشت مجدد موهای بدن بعد از لیزر

با رعایت فاصله های زمانی مناسب و انتخاب پزشک متخصص در این زمینه، احتمال بازگشت موهای زائد بسیار کم خواهد بود. در واقع می توان گفت در هر جلسه به طور میانگین بیش از 15 درصد از موهای زائد ناحیه ی مورد نظر کاملا از بین خواهند رفت و با کامل کردن جلسات نتیجه ی مطلوب یعنی حذف کامل موهای زائد حاصل می شود. گفتنی ست حتی اگر فولیکول های ناحیه ی لیزر شده مجددا فعال شوند موهایی به مراتب نازک‌تر از گذشته در آن رشد خواهند کرد. تجربه ی افرادی که توسط پزشک متخصص و دستگاه های حرفه ای و مناسب لیزر کرده اند نشان می دهد برگشت مجدد موهای بدن بعد از لیزر تا سال ها اتفاق نیفتاده و یا مقدار آن ناچیز و نزدیک به صفر بوده است.

برگشت مجدد موهای صورت بعد از لیزر

برگشت مجدد موهای صورت بعد از لیزر

لیزر موهای صورت اغلب نتایج بلند مدتی در حدود ده سال به دنبال خواهد داشت. با این حال در افرادی که موهای صورت کرکی یا خیلی نازک و روشن دارند لیزر موی صورت تاثیر نخواهد داشت. در مقابل افراد با رنگ پوست روشن و موی ضخیم صورت کاندیدهای بسیار بهتری برای لیزر موهای صورت هستند و نتایج قابل قبول تری دریافت می کنند.

آیا سرعت برگشت موهای زائد در برخی قسمت های بدن بیشتر است؟

پاسخ پرسش بالا می تواند مثبت باشد، چرا که اختلالات غدد و تغییر در سطح هورمون ها می تواند در فعال شدن مجدد فولیکول های نواحی خاصی مانند گردن یا چانه به خصوص در خانم ها تاثیرگذار باشد و رشد مجدد موها در نواحی لیزر شده از سر گرفته شود. یائسگی و استفاده از داروهای هورمونی نیز در این پروسه نقش دارند. موهای زائد زیر بغل یا بیکینی نیز طی تغییرات هورمونی قابل بازگشت هستند، اما همانطور که گفته شد بسیار نازک‌تر و بیرنگ تر از پیش ظاهر خواهند شد.

تعداد جلسات مورد نیاز در حاصل شدن نتایج دائمی لیزر موهای زائد

عواملی مانند سن، رنگ پوست و ضخامت موها در تعیین تعداد جلسات لیزر هر فرد باید در نظر گرفته شوند و در حقیقت تعداد جلسات لیزر مؤثر برای رسیدن به نتیجه ی دلخواه در هر فرد متفاوت است. اما می توان گفت پس از شش تا هشت جلسه لیزر منظمْ موهای زائد از بین می روند و فرد متقاضی تا مدت طولانی نیاز به تمدید لیزر ندارد. لازم به ذکر است افراد با موهای ضخیم‌تر و تیره‌تر و پوست روشن‌تر ممکن است خیلی زودتر از این تعداد جلسه به نتیجه ی ایده آل برسند و نیازی به ادامه ی جلسات نداشته باشند.

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *