تفاوت میکرودرم و میکرونیدلینگ چیست؟ بهترین روش کدام است؟

تفاوت میکرودرم و میکرونیدلینگ چیست؟ بهترین روش کدام است؟

تفاوت میکرودرم و میکرونیدلینگ چیست؟ این سوالی است که قصد داریم در این مقاله به پاسخ آن بپردازیم. امروزه نگرانی بابت پوست و رسیدگی به آن امری بسیار طبیعی است. روش‌های درمانی مختلف زیادی وجود دارند که از طریق آن‌ها می‌توان از مشکلات پوستی در طول زمان جلوگیری و آن‌ها را درمان کرد. پوست دارای مقدار زیادی کلاژن، الاستین و سایر مواد است که آن را صاف و درخشان می‌کند. ژنتیک، هورمون‌ها، تغذیه خوب و سبک زندگی سالم می‌تواند آن را انعطاف‌پذیر نگه دارد. با این حال، افزایش سن، قرار گرفتن در معرض نور خورشید، استفاده از لوازم ارایشی، بیماری، سبک زندگی نامناسب و حتی نیروی جاذبه می تواند جوانی پوست را از بین ببرد. میکرودرم و میکرونیدلینگ دو اقدام زیبایی مورد تایید FDA هستند که معمولا برای بازگرداندن جوانی و شادابی پوست انجام می‌شوند. در این مقاله، به توضیح و معرفی میکرونیدلینگ و میکرودرم، مزایا و معایب و تفاوت میکرودرم و میکرونیدلینگ پرداخته می‌شود.

میکرونیدلینگ چیست؟

میکرونیدلینگ چیست؟

میکرونیدلینگ یک عمل زیبایی کم تهاجم است که برای بهبود خطوط و چین و چروک،  منافذ و اسکار و آکنه پوست استفاده می‌شود. میکرونیدلینگ را می‌توان حتی در نواحی نازک پوست مانند نواحی دور چشم و دست‌ها و گردن نیز استفاده کرد. در میکرونیدلینگ، متخصص از یک ابزار دستی برای عبور دادن سوزن‌های ریز و استریل شده بر روی پوست استفاده می‌کند و با فاصله یکسان، بریدگی‌های اپیدرمی ایجاد می‌کند. این برش‌های ایجاد شده، التهاب خفیف و کنترل شده‌ای را آغاز می‌کنند که به نوبه خود تولید کلاژن و فعالیت اپیدرمی را تحریک می‌کند. میکرونیدلینگ به دلیل تأثیر آن بر کلاژن‌سازی، “درمان القای کلاژن” نیز نامیده می‌شود.

میکرونیدلینگ منجر به تغییرات پوستی و اپیدرمی می‌شود که به طور قابل توجهی ظاهر پوست را بهبود می‌بخشد. کلاژن ساخته شده، نواحی نازک شده پوستی را تحت تاثیر قرار داده و پوست را صاف و سفت می‌کند. در همین حال، رشد مجدد اپیدرم، عیوب باقیمانده در محل را برطرف می‌کند و پوست را روشن‌تر و جوان‌تر می‌کند. با مراقبت مناسب، نتایج حاصل از میکرونیدلینگ می‌تواند ماه‌ها باقی بماند. میکرونیدلینگ در ابتدا به چند جلسه با فاصله 3 الی 4 هفته نیاز دارد اما پس از دستیابی به نتیجه مطلوب، بسته به ماهیت و شدت مشکلات پوستی، ممکن است درمان‌ها به هر 1 تا 3 ماه کاهش یابد.  میکرونیدلینگ نیز همانند سایر درمان‌های زیبایی مانند تزریق بوتاکس، مزوتراپی، لیزر مو، تزریق ژل و غیره، حتما باید توسط یک متخصص زیبایی انجام شود تا بهترین نتیجه حاصل شود.

✔️ مطالعه بیشتر: افتادگی پلک (پتوز) و هرچیز که باید از آن بدانید!

مزایا و معایب میکرونیدلینگ‌

مزایا و‌معایب میکرونیدلینگ چیست و تفاوت میکرودرم و میکرونیدلینگ شامل چه مواردی می‌شود؟ میکرونیدلینگ می‌تواند به بهبود ظاهر و بافت پوست کمک کرده و علائم کشش، اسکار، چین و چروک و سایر مشکلات پوستی را به حداقل برساند. میکرودرم ابریژن نیز یک روش جوانسازی پوست است که موجب کاهش آکنه و‌ چین و‌ چروک صورت می‌شود. میکرونیدلینگ برخلاف برخی از روش‌های جوان‌سازی پوست که از گرما، نور یا لیزر استفاده می‌کنند، این درمان خطر تغییر رنگ پوست را به همراه ندارد. این امر، میکرونیدلینگ را برای افرادی که پوست تیره‌تری دارند ایده‌آل می‌کند. میکرونیدلینگ روشی ایمن و موثر برای جوانسازی پوست و درمان جای زخم و آکنه و چین و چروک است. با این حال، محققان اذعان کردند که تعیین اینکه آیا میکرونیدلینگ یک گزینه درمانی مناسب است یا خیر، به تحقیقات بیشتری نیاز دارد.

اگرچه جامعه پزشکی عموماً میکرونیدلینگ را روشی ایمن و مؤثر می‌داند، اما مانند هر روش درمانی دیگری، این درمان نیز همراه با مزایا، معایب و عوارض جانبی نیز دارد. این معایب عبارتند از: خطر اولیه تحریک پوست پس از انجام عمل، ورم، سرخی، کبودی، خشکی، پوسته پوسته شدن پوست، عفونت، تغییر رنگدانه پوست و واکنش به داروهای موضعی مورد استفاده در طول درمان. خونریزی نیز یک واکنش غیر معمول به میکرونیدلینگ است و ممکن است در افرادی که دارای اختلالات خونریزی هستند یا داروهای رقیق کننده خون مصرف می‌کنند، رخ دهد. همچنین، برخی از دستگاه‌های میکرونیدلینگ که از گرما استفاده می‌کنند نیز دارای خطرات بیشتری هستند، چرا که می‌توانند احتمال سوختگی را افزایش دهند.

میکرودرم چیست؟

میکرودرم چیست؟

میکرودرم ابریژن، یک روش غیر‌جراحی است که سطح پوست را برای افزایش گردش خون اماده کرده و سلول‌های مرده و کدر پوست را حذف می‌کند. میکرودرم ابریژن برای کاهش منافذ، لکه‌های ناشی از افزایش سن، اسکارهای آکنه، علائم کشش و خطوط ریز و چین و چروک استفاده می‌شود. در میکرودرم ابریژن، موادی بر روی پوست اعمال می‌شود و سپس ناحیه مورد نظر با یک دستگاه پاک می‌شود. این درمان، بیرونی‌ترین لایه اپیدرمی را از بین می‌برد و سلول‌های پوستی را جوان‌تر می‌کند. میکرودرم، یک درمان سطحی است که در کمتر از ۴۰ دقیقه قابل انجام است.

میکرودرم  تجمع بیش از حد اپیدرم را کاهش می‌دهد و چین‌های کم عمق پوست را صاف می‌کند و می‌تواند چین و چروک‌های ظریف و نواحی ناهموار را نیز بهبود بخشد. میکرودرم ابریژن به اندازه کافی به عمق پوست نفوذ نمی‌کند تا عیوب عمیق‌تر و قابل مشاهده‌تر را برطرف کند. از میکرودرم برای درمان کدری پوست، یکنواخت بودن رنگ پوست، ملاسما یا همان لکه‌های قهوه‌ای پوست و غیره استفاده می‌شود. میکرودرم ابریژن در ابتدا نیاز به درمان های هفتگی دارد و باید هر 2 هفته پس از دستیابی به نتیجه مطلوب مورد نظر انجام شود.  هزینه هر جلسه بستگی به شرایط ارائه دهنده، تجهیزات و سایر عوامل دارد.

✔️ مطالعه بیشتر: لیفت شقیقه چیست؟ هر آنچه لازم است قبل از انجام آن بدانید!

مزایا و معایب میکرودرم

میکرودرم ابریژن نیز مانند میکرودرم، مزایا و معایبی را شامل می‌شود. از مزایای این درمان زیبایی می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

 میکرودرم درمانی کم‌تر تهاجمی و نسبتاً ایمن است. این درمان بدون درد بوده و بافت پوست را بهبود می‌بخشد، پوست را صاف می‌کند، رنگ پوست را یکدست می‌کند، خطوط ریز و چین و چروک‌های سطحی را از بین می‌برد، چربی را کاهش می‌دهد، منافذ بزرگ را به حداقل می‌رساند و اسکارها و لک‌های سطحی را از بین می‌برد. این درمان، بازیابی سریعی داشته و از لحاظ قیمت نیز مقرون به صرفه‌تر است.

معایب میکرودرم ابریژن نیز عبارتند از:

 عدم توانایی در درمان آکنه کیستیک شدید، عدم درمان اسکار همه نوع زخم‌،  برای اثربخشی باید ظرف 3 سال پس از ایجاد جای زخم انجام شود، با افزایش سن اثربخشی آن کاهش می‌یابد و می‌تواند منجر به کبودی شود.

عوارض جانبی این درمان نیز شامل، سفتی احتمالی پوست، قرمزی، کبودی جزئی، حساسیت پوست، هیپرپیگمانتاسیون پس از التهاب، خونریزی و التهاب شدید می‌باشد.

✔️ مطالعه بیشتر: تفاوت تزریق چربی با تزریق ژل؛ کدام روش بهتر است؟

تفاوت میکرودرم و میکرونیدلینگ چیست؟

تفاوت میکرودرم و میکرونیدلینگ چیست؟

تفاوت میکرونیدلینگ و میکرودرم در چیست؟ برای درک تفاوت‌های میکرودرم و میکرونیدلینگ، باید نگاهی کوتاه به لایه‌های پوست و نحوه تغییر آن‌ها در طول زمان بیندازیم. سطحی ترین لایه پوست اپیدرم است که بیرونی‌ترین لایه زیرین آن حاوی سلول های مرده پوست است. این زیرلایه به طور معمول در برابر میکروب‌ها و سمومی که از خارج از بدن وارد می‌شوند محافظت می‌کند.  همچنین مانع از خروج آب از بافت‌ها نیز میشود و از کم آبی بدن جلوگیری می‌کند.

سلول‌های مرده پوست به طور مرتب از بین می‌روند، اما می‌توانند تجمع پیدا کنند و منجر به زبری و تغییر رنگ شوند. رشد مجدد اپیدرمی مداوم است. سلول‌های جوان زیر لایه‌های اپیدرم داخلی به طور منظم به سمت بیرون خارج می‌شوند تا جایگزین سلول‌های مرده پوست شوند. کل اپیدرم هر 4 هفته یکبار تجدید می‌شود. درم ضخیم‌تر و عمیق‌تر از اپیدرم بوده و حاوی رگ‌های خونی، اعصاب، ساختارهای حمایت کننده و رسوبات غنی از کلاژن و الاستین است.

کلاژن پوست را سفت و محکم می‌کند، در حالی که الاستین عمدتاً مسئول خاصیت ارتجاعی آن است. رگ های خونی پوست را تغذیه کرده و در صورت آسیب به ترمیم آن کمک می‌کنند. برای دسترسی به درم باید اپیدرم را برش داد.  آسیب به ساختارهای عمیق‌تر پوست باعث ایجاد یک مرحله التهابی مختصر می‌شود.  التهاب، بافت‌ها را برای بهبودی آماده می‌کند.

علاوه بر این، افزایش فعالیت اپیدرمی روند ترمیم را برای پوشاندن محل آسیب دیده همراهی می‌کند. با گذشت زمان، عوامل مختلفی که بر روی پوست اثر می‌گذارند و زیبایی طبیعی آن را از بین می‌برند. قرار گرفتن بیش از حد در معرض نور خورشید، اپیدرم را تیره می‌کند و باعث ایجاد لکه‌های خورشیدی و رنگ ناهموار پوست می‌شود. افزایش سن و آسیب ناشی از نور خورشید با کاهش کلاژن و الاستین، باعث ایجاد چین و چروک می‌شود.

آکنه‌های مکرر، بیماری، تغذیه نامناسب و قرار گرفتن در معرض سموم می‌توانند اسکار و چین‌های پوستی ایجاد کنند.  بارداری و افزایش وزن نیز می‌تواند باعث کشیدگی درم و ایجاد علائم کشش شود. میکرودرم ابریژن و میکرونیدلینگ به رفع این مشکلات کمک می‌کند، اما با تفاوت های مشخص در اثربخشی و مدت زمان. میکرودرم ابریژن تنها اپیدرم را تحت تأثیر قرار می‌دهد و صرفاً یک فرآیند طبیعی را تسریع می‌کند. در مقابل، میکرونیدلینگ به عیوب پوستی در سطح عمیق‌تری نزدیک می‌شود و با تحریک مکانیسم‌های ترمیم بافت، هم درم و هم اپیدرم را تغییر می‌دهد.

میکرونیدلینگ می‌تواند برخی از علل ریشه‌ای پیری پوست را معکوس کند و در مقایسه با میکرودرم ابریژن، می‌تواند طیف وسیع‌تری از بیماری‌های پوستی را کاهش دهد. در طی روش میکرونیدلینگ، از یک قلم تخصصی برای ایجاد آسیب‌های جزئی در پوست استفاده می‌شود. این آسیب‌های ریز فرآیند بهبود زخم بدن را تحریک می‌کنند که منجر به تولید کلاژن می‌شود. از طرف دیگر، در میکرودرم ابریژن، اغلب پوست با مواد فرسایشی و یک دستگاه مکانیکی درمان می‌شود. این عمل سلول‌های مرده و کدر پوست را از سطح پوست پاک می‌کند.

مکش این دستگاه همچنین برای بهبود گردش خون نیز مفید است.  میکرونیدلینگ می‌تواند نواحی بیشتری از بدن از جمله صورت، پوست سر، دست‌ها و بدن را درمان کند. اما میکرودرم ابریژن محدود به صورت و گردن است. از آنجایی که میکرونیدلینگ کمتر تهاجمی است، نتایج آن نسبت به میکرودرم ابریژن ماندگارتر است. لازم به ذکر است که درمان میکرونیدلینگ روند پیری را متوقف نمی‌کند، بنابراین میزان کلاژن در پوست شما به مرور زمان کاهش می‌یابد.

هر دو روش درمانی می‌توانند اسکار آکنه، رنگ ناهموار پوست و خطوط و چین و چروک‌های ظریف را درمان کنند. میکرونیدلینگ همچنین می‌تواند به درمان بیماری های پوستی مانند اسکار سوختگی، آلوپسی و هایپرهیدروزیس (تعریق بیش از حد) نیز کمک کند. میکرونیدلینگ نسبت به میکرودرم، اسکارهای عمیق‌تر آکنه را بهتر درمان می‌کند.

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *