تفاوت لیزر موهای زائد و اپیلاسیون؛ کدام روش بهتر است؟
سوالی که برای اکثر افراد پیش میآید این است که تفاوت لیزر موهای زائد و اپیلاسیون در چه چیزی است و کدام یک مناسب ما میباشد؟ انتخاب روش مناسب برای حذف موهای زائد، به شما کمک میکند تا از نتیجه کار رضایت بیشتری داشته باشید.
در این صفحه، قصد داریم درباره تفاوت لیزر موهای زائد و اپیلاسیون و مزایا و معایب هر کدام به طور مفصل صحبت کنیم. با ما همراه باشید…
تفاوت لیزر موهای زائد و اپیلاسیون چیست؟
از زمان قدیم تاکنون، روشهای زیادی برای از بین بردن موهای زائد استفاده میشود که بعضی از آنها، دوام و ماندگاری بیشتری دارند، برخی درد کمتری دارند، برخی هزینه کمتری دارند و برخی دیگر بیخطرتر از سایرین هستند. یکی از رایجترین گزینههای موجود، اپیلاسیون و لیزر موهای زائد است.
اینکه کدام یک از این روشها مناسب شما است، به نوع پوست و انتظار شما بستگی دارد. حذف موهای زائد، هیچ تداخلی با روشهای جوانسازی پوست مانند پلاسماجت، میکرونیدلینگ و… ندارد.
اگر با اپیلاسیون آشنا باشید، میدانید که استفاده از این روش حتی در خانه نیز میسر است و میتوانید با سادهترین ابزار مانند استفاده از موم، وکس، چسب مخصوص و… اینکار را به تنهایی انجام دهید.
به طور مثال، در روش اپیلاسیون به وسیله موم، تنها کافی است موم را در ظرف مخصوص یا یک کاسه آب داغ قرار داده و پس از آنکه نرم شد، آن را روی پوست کشیده و یک تکه کاغذ یا پارچه به آن بچسبانید. در مرحله بعد، باید کاغذ یا پارچه را خلاف جهت رویش موها، به طور خیلی سریع از روی پوست بکنید. از آنجایی که ممکن است این کار همراه با التهاب باشد، بهتر است بین اپیلاسیون و انجام روشهای جوانسازی پوست مانند هایفو و… فاصله زمانی کوتاهی قرار دهید.
در اپیلاسیون، میبایست تمام مو به همراه فولیکول از روی پوست جدا شود. چنانچه میخواهید این روش را به طور دقیق انجام دهید، بهتر است به کلینیکهای زیبایی و افراد متخصص در این زمینه مراجعه کنید.
لیزر موهای زائد نیز با استفاده از دستگاههای تابش قوی انجام میشود. این روش تنها در سالنها و کلینیکهای مجهز انجام میپذیرد. بهتر است به متخصصین و افراد ماهری که در زمینه کار با دستگاه لیزر، دورهها و آموزشهای کافی را گذراندهاند، مراجعه نمایید.
🌸 مطالعه بیشتر: مو سفید؛ علت رویش و معجزه ای برای درمان آن! 🌸
مزایا و معایب لیزر موهای زائد
دستگاه لیزر، پرتوهای قدرتمند و مخصوصی را بر روی سطح پوست میتاباند و این پرتوها، باعث تخریب ریشه مو و از بین رفتن فولیکول میشوند. برای کاهش درد و ناراحتی در حین جلسات لیزر، از کرم و لوسیونهای بیحسی و همچنین مواد خنککننده استفاده میشود و فرد معمولا ناراحتی و سوزش بسیار جزئی را تجربه میکند. این روش، یکی از روشهای دائمی برای حذف موهای زائد به شمار میرود؛ چرا که پس از گذشت معمولا 4 الی 10 جلسه (بستگی به نوع پوست و تراکم موی فرد دارد)، رشد موها متوقف میشود. چنانچه تراکم موها بسیار بالا باشد یا فرد دچار مشکلات هورمونی شده باشد، احتمال اینکه به 10 الی 12 جلسه نیاز باشد وجود دارد. البته برای تثبیت اثر لیزر، میبایست هر چند ماه یکبار، برای یک الی دو جلسه آن را تمدید نمایید.
برخی از روشهای ترمیم و اصلاح پوست مانند پاک کردن تاتو، شامل آسیب جزئی به پوست میشوند و ممکن است استفاده از لیزر بلافاصله بعد از آنها، باعث ایجاد التهاب و سوزش بیش از حد شود. بهتر است طبق نظر پزشک متخصص، فاصله زمانی مشخصی بین این روشها قرار دهید. همچنین، روشهایی مانند تزریق بوتاکس نیز باعث ورم و التهاب جزئی پوستی میشوند.
در ادامه، با برخی از مهمترین مزایا و معایب لیزر موهای اضافی آشنا خواهید شد.
🌸 مطالعه بیشتر: لیفت با نخ بهتر است یا هایفو؟ هر آنچه باید درباره جوانسازی بدانید 🌸
مزایای لیزر موهای زائد
- این روش جزو روشهای حذف موی دائمی محسوب میشود و پس از پایان اتمام جلسات، دیگر به ندرت شاهد رشد موهای زبر و تیره خواهید بود.
- لیزر موهای زائد راهی سریع است و برای انجام این کار، به وقت زیادی نیاز ندارید.
- برخلاف شایعاتی مبنی بر سرطانزا بودن یا ایجاد مشکلاتی نظیر ناباروری، لیزر موهای اضافی دارای کمترین خطرات و عوارض است و چنانچه بر روی پوست کاندید مناسب انجام شود، هیچگونه خطر و عوارضی را متوجه فرد نمیکند.
- این روش قابل استفاده بر روی تمام نقاط بدن است.
- درد و ناراحتی ناشی از لیزر، بسیار کمتر از روشهایی مانند اپیلاسیون است.
معایب لیزر موهای زائد
- افرادی که پوست و موی روشن دارند، حتی در صورت استفاده از لیزر مناسب نیز ممکن است نتیجه دلخواه را کسب نکنند.
- هزینه جلسات لیزر در مقایسه با روشهایی مانند اپیلاسیون با وکس، بسیار بیشتر است.
- قطع جلسات لیزر میتواند باعث برگشت موهای زائد شود.
🌸 مطالعه بیشتر: کندن وسواسی مو چیست و چه عواملی سبب بروز آن می شود؟🌸
مزایا و معایب اپیلاسیون
حذف موهای زائد به وسیله اپیلاسیون نسبت به لیزر، دارای هزینه کمتری است. همچنین، افرادی که پوست خیلی روشن و موی بور دارند، تنها با روش اپیلاسیون میتوانند سرعت رشد موهایشان را کمتر کنند. میتوان با فاصله کوتاهی پس از انجام روشهای جوانسازی غیر تهاجمی مانند میکرودرم ابریژن، نسبت به انجام اپیلاسیون اقدام نمود.
تعداد جلسات لازم اپیلاسیون در طول هر ماه، به سرعت رشد و تراکم موهای فرد بستگی دارد. به طور معمول، موهای دارای تراکم و ضخامت متوسط، هر دو هفته یکبار به اپیلاسیون نیاز دارند. البته تعداد جلسات در افراد کممو به یکبار در ماه یا یکبار در چند ماه نیز میرسد.
در این قسمت، قصد داریم شما را با مزایا و معایب اپیلاسیون با موم داغ و وکس آشنا کنیم.
🌸 مطالعه بیشتر: خواص باورنکردنی سرکه سیب ! 🌸
مزایای اپیلاسیون با موم داغ و وکس
- هزینه جلسات اپیلاسیون از هزینه هر جلسه لیزر بسیار کمتر است. البته اگر هر هفته یا هر دو هفته یکبار به کلینیک زیبایی برای اپیلاسیون با موم مراجعه میکنید، ممکن است هزینه سالانه جلسات اپیلاسیون بیشتر از هزینه لیزر شود.
- ضخامت مو، نوع و رنگ مو و جنس پوست شما هر شکلی که باشد، میتوانید از اپیلاسیون برای رفع موهای زائد استفاده نمایید.
- میتوانید اپیلاسیون را با صرف کمترین هزینه و در خانه انجام دهید. برای یادگیری این روش، تنها کافی است مطالب یا ویدئوهای موجود در سایتهای مختلف را بررسی کرده و سپس اقدام به انجام این روش در خانه نمایید.
🌸 مطالعه بیشتر: نانوفت، تعریف جدیدی از جوانسازی! 🌸
معایب اپیلاسیون با موم داغ و وکس
- استفاده از روش اپیلاسیون با موم داغ و وکس در نواحی حساسی مانند خط بیکینی، اطراف گوش، بینی و زیر بغل، برای برخی از افراد، مخصوصا افرادی که تجربه کمی در این زمینه دارند، میتواند دردناک باشد.
- از آنجایی که در روش اپیلاسیون، آسیبی به ریشه و فولیکول مو وارد نمیشود، مو دوباره رشد میکند. چنانچه راه مو در زیر پوست مسدود شود، احتمال ایجاد موهای زیرپوستی و عوارض ناشی از آن زیاد است.
- اگر میخواهید همیشه پوست صاف و شفافی داشته باشید و از اینکه موهایتان رشد کنند خوشتان نمیآید، اپیلاسیون گزینه مناسبی برای شما نیست؛ چرا که برای استفاده از این روش، اندازه موها باید حداقل 4 میلیمتر باشد. در نتیجه، در فاصله بین دو اپیلاسیون، نباید موهای زائد خود را بتراشید.
- اگر از بیماریهایی نظیر پسوریازیس، اگزما و سایر مشکلات پوستی رنج میبرید، اپیلاسیون برای شما توصیه نمیشود؛ چراکه میتواند باعث تحریک پوستی و بدتر شدن شرایط شود.
🌸 مطالعه بیشتر: درمان پف زیر چشم با 4 روش جدید و ساده!🌸
اپیلاسیون بهتر است یا لیزر
حال که با تفاوت لیزر موهای زائد و اپیلاسیون به خوبی آشنا شدهاید، نوبت به پاسخ دادن به سوال اصلی میرسد. کدام یک از این روشها بهتر هستند و باید از کدام یک استفاده کنیم؟!
پاسخ این سوال به موارد زیادی بستگی دارد. مهمترین مسئله این است که قبل از اینکه خودتان روش حذف موهای زائد را انتخاب کنید، بهتر است با یک پزشک متخصص پوست و مو مشورت نمایید. پزشک با توجه به نوع پوست، تراکم موها و سرعت رشد آنها، بهترین گزینههای موجود را به شما معرفی میکند.
در برخی شرایط، ممکن است نتوانید از روش دلخواه خود استفاده نمایید و انجام روش دلخواه، باعث بروز مشکلات و آسیب پوستی شود. پزشک متخصص تمام خطرات را به شما گوشزد کرده و از شما میخواهد گزینههای کمخطرتر را انتخاب نمایید.
همچنین، هزینهای که میتوانید برای حذف موهای زائد بپردازید نیز در انتخاب روش مناسب نقش دارد. بهتر است این مورد را نیز با پزشکتان در میان بگذارید تا در زمان انتخاب گزینههای موجود، هزینه را نیز لحاظ نماید.
🌸 مطالعه بیشتر: آیا لیزر موهای زائد در بارداری خطرناک است؟ بررسی تاثیرات آن 🌸
دیگر روشهای از بین بردن موهای زائد
به غیر از لیزر و اپیلاسیون، روشهای زیادی برای حذف موهای زائد وجود دارد. برخی از این روشها عبارتند از:
بند انداختن
این روش بسیار کمهزینه و کمخطر است و تنها با یک تکه نخ، میتوان سطح وسیعی از پوست را از موی زائد پاکسازی نمود. بند انداختن در برخی از افراد، عوارضی نظیر قرمزی، حساسیت، التهاب و در برخی مواقع بروز جوشهای پوستی را به همراه داد.
موچین
میتوانید خودتان یک موچین مناسب تهیه نموده و موهای اضافی را یکی یکی حذف نمایید. این روش بیشتر برای کندن موهای ابرو که تعداد کمتری دارند مناسب است.
🌸 مطالعه بیشتر: خواص پیاز برای پوست، معجزه ای برای جوانی 🌸
کرم موبر
کرم موبر یکی از راههای حذف موهای زائد است که هزینه بسیار کمی دارد. از جمله عوارض این روش میتوان به التهاب، حساسیت، خشکی پوست و ایجاد جوشهای سفید اشاره نمود.
الکترولیز
در این روش، با استفاده از دستگاه مخصوص، اقدام به آسیب به فولیکولهای مو و حذف موهای اضافی میکنند. از عوارض الکترولیز میتوان به التهاب و قرمزی پوست اشاره کرد.
استفاده از تیغ
با استفاده از تیغ و ژیلتهای مخصوص، میتوانید موهای زائد را اصلاح کنید. احتمال بریدگی و ایجاد زخم و عفونت، موهای زیرپوستی و همچنین رشد سریع موها پس از اصلاح، از معایب این روش به شمار میروند.
🌸 مطالعه بیشتر: مادلینگ صورت؛ معجزه جوانسازی در سریع ترین زمان! 🌸
IPL
در این روش، با استفاده از دستگاه مخصوص، پیاز و فولیکول مو را تخریب نموده و جلوی رشد موهای زائد برای مدت 8 ماه الی 1 سال را میگیرند.
بلیچینگ
این روش جزو روشهای حذف مو محسوب نمیشود و تنها با بیرنگ کردن موهای زائدی که نازک هستند، نیاز به اصلاح را کمتر میکنند.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.