این روزها روش‌های مختلف زیبایی و جوانسازی از جمله میکرونیدلینگ میکروپیگمنتیشن، لیزر موهای زائد، تزریق بوتاکس و… بسیار ترند شده‌اند. اگر شما هم به دنبال روش‌های جوانسازی هستید می‌تواند متناسب با نوع پوست خود، بودجه، بیماری‌های زمینه‌ای و… یکی از این روش‌های موجود را انتخاب کنید. پیشنهاد ما این است که این انتخاب را به عهده یک متخصص بگذارید و از پیش خود و بدون داشتن اطلاعات کافی اقدام به استفاده از این روش‌های جوانسازی نکنید. یکی از روش‌های جوانسازی که این روزها طرفداران بسیار زیادی دارد میکروپیگمنتیشن است. این روش مثل سایر روش‌ها مزایا و معایب و کاربردهای مخصوص به خود را دارد، که در این مطلب قصد داریم در مورد جزئیات این روش جوانسازی با شما صحبت کنیم. اگر شما هم قصد دارید که از این روش بر روی پوست خود استفاده کنید  تا انتهای این مطلب با ما همراه باشید.

همانطور که می‌دانید امروزه روش‌های جوانسازی مختلفی مثل هایفوتراپی، بسیار رایج هستند در هایفوتراپی فرایند لیفت و سفت شدن پوست انجام می‌شود.

میکروپیگمنتیشن چیست

میکروپیگمنتیشن چیست

همانطور که در بالا به آن اشاره کردیم در این مطلب می‌خواهیم در مورد جزئیات مربوط به روش جوانسازی میکروپیگمنتیشن با شما صحبت کنیم. قبل از اینکه از هر روش جوانسازی استفاده کنید بهتر است که در مورد آن اطلاعات کافی به دست بیاورید و با متخصص آن مشورت بکنید. به این موضوع توجه کنید که اگر این روش‌ها را بدون داشتن اطلاعات کافی و یا در مکان‌هایی توسط افراد غیرمتخصص انجام شود ممکن است آسیب‌های زیادی به سلامتی و زیبایی شما وارد کنند که حتی ممکن است قابل جبران نباشد پس در این مورد به هیچ عنوان ریسک نکنید.

به زبان ساده میکروپیگمنتیشن یک روش جوانسازی است که در آن آرایش دائم یا نیمه دائم بر روی صورت انجام می‌شود. در ابتدا میکروپیگمنتیشن فقط برای ابرو انجام می‌شد اما در حال حاضر این فرایند برای اکثر اجزای صورت مثل چشم، ابرو، لب، خط رویش مو و… استفاده می‌شود. یکی از ویژگی‌های بسیار خوب این روش این است که ماندگاری بسیار زیادی در حد چندین سال دارد این روش مشابه با تتو است اما به صورت کلی با تتو متفاوت است.

کربوکسی تراپی نیز یکی دیگر از روش‌های غیرتهاجمی برای جوانسازی پوست است که امروزه افراد زیادی تمایل دارند که از آن استفاده کنند. این روش در موارد بسیاری می‌تواند جایگزین روش جراحی پوست شود. در این روش کربن دی اکسید به پوست تزریق می شود. بعد از این که کربن دی اکسید به پوست وارد شد، ناحیه مورد نظر کمبود اکسیژن احساس می‌کند و تلاش می‌کند تا اکسیژن بیشتری به ناحیه مورد نظر ارسال شود و همچنین تولید کلاژن در ناحیه افزایش پیدا می‌کند.

روش انجام میکروپیگمنتیشن

در واقع در روش میکروپیگمنتیشن تمامی فرایند در یک لایه زیرین پوست انجام می‌شود که در واقع لایه دوم پوست محسوب می‌شود. این روش نسبت به تتو کم تهاجمی‌تر است و در آن رنگ‌های معدنی ضد حساسیت با استفاده از سوزن‌های مخصوص و ریز در لایه زیرین پوست وارد می‌شوند. کلیه این فرآیند به بیست دقیقه تا نیم ساعت زمان نیاز دارد. اگر بخواهید در مورد درد این روش بدانید باید گفت که کاملاً به آستانه تحمل درد شما بستگی دارد. اما معمولاً می‌توان با استفاده از کرم و اسپری‌های بی حس کننده موضعی از بروز درد شدید جلوگیری کرد.

کاربردهای میکروپیگمنتیشن

کاربردهای میکروپیگمنتیشن

میکروپیگمنتیشن دارای کاربرد و موارد استفاده بسیار زیادی است که در این قسمت مهم‌ترین کاربردها را با هم بررسی می کنیم. از مهمترین کاربردهای این روش می‌توان به خط لب دائم، خط چشم دائم پلک بالا یا هر دو پلک، اضافه کردن ابرو، قرینه سازی ابرو با استفاده از هاشور ابرو، سایه ابرو و… سایه چشم برای پلک بالا و هر دو پلک، از بین بردن سیاهی دور لب و یا از بین بردن سفیدی لب، اضافه کردن مو، قرینه‌سازی لب، حجیم سازی لب، رژلب و… اشاره کرد.

انواع میکروپیگمنتیشن

همانطور که در بالا اشاره کردیم میکروپیگمنتیشن را برای اعضای مختلف صورت انجام می‌دهند. درگذشته کاربردهای آن فقط برای مسائل پزشکی بوده اما در حال حاضر بیشتر جنبه زیبایی دارد. از مهمترین انواع روش‌های میکروپیگمنتیشن می‌توان به:

  • میکروپیگمنتیشن چشم
  • میکروپیگمنتیشن ابرو
  • میکروپیگمنتیشن لب
  • میکروپیگمنتیشن پوست سر

و… اشاره کرد.

میکروپیگمنتیشن چه کاربردی دارد؟

میکروپیگمنتیشن چه کاربردی دارد؟

درست است که میکروپیگمنتیشن به عنوان یک روش زیبایی در بین مردم معروف است اما این موضوع را فراموش نکنید که این روش می‌تواند یک روش درمانی رفع عیوب صورت و بدن نیز باشد.

در بخش بالا در مورد کاربردهای زیبایی میکروپیگمنتیشن مثل اصلاح ابرو، خط لب، خط چشم، تقویت مژه، قرینه‌سازی لب و ابرو و… اشاره شد. اما در این قسمت بیشتر قصد داریم در مورد کاربردهای پزشکی میکروپیگمنتیشن با شما صحبت کنیم. این روش کاربردهای بسیار زیادی در حوزه پزشکی دارد که از جمله آن می‌توان به از بین بردن جای بخیه، از بین بردن لکه‌های پوستی، از بین بردن اسکارهای پوستی  آرایش چشم برای افرادی که به مواد آرایشی چشم حساسیت دارند، بازسازی هاله سینه برای بیمارانی که سرطان سینه دارند، اصلاح جای زخم و مداوای بیماری‌هایی مثل پیسی و…

چه کسانی میکروپیگمنتیشن انجام دهند

سوالی که در این قسمت ممکن است برای شما پیش آمده باشد این است که اصولاً میکروپیگمنتیشن برای چه کسانی مناسب است؟ به صورت کلی موانع زیادی برای استفاده از این روش وجود ندارد و افراد زیادی می‌توانند از آن استفاده کنند. بر خلاف تصور عموم این روش روشی است که در بین آقایان نیز طرفداران زیادی دارد. اما واضح است  که آقایان سطح کمتر و نرمال تری از آن را بر روی صورت خود انجام می‌دهند. از آنجایی که آقایان نمی‌توانند آرایش داشته باشند تعدادی زیادی از آن‌ها تمایل دارند که از این روش برای جذابیت اجزای صورت خود استفاده می‌کنند. البته گاهی از روش میکروپیگمنتیشن به غیر از آرایش دائم برای رفع عیوب صورت مثل جای زخم، آکنه و… نیز استفاده می‌کنند.

البته از همه بیشتر این روش در بین کسانی رایج است که ترجیح می‌دهند به جای آرایش موقت با استفاده از لوازم آرایش، یک آرایش همیشگی و دائمی روی صورت خود داشته باشند. یا افرادی که دچار حساسیت به استفاده از لوازم آرایشی مختلف هستند نیز از این روش بیشتر استفاده می‌کنند.

چه کسانی میکروپیگمنتیشن انجام ندهند

یکی از موضوعاتی که در مورد میکروپیگمنتیشن باید بدانید این است که این روش از جمله روش‌هایی است که همه افراد می‌توانند از آن استفاده کنند. در ابتدا باید بدانید که آیا این روش برای شما مناسب است یا خیر؟ به صورت کلی این روش برای اکثریت افراد روش بدون مانعی است. اما اگر دارای بیمار‌های پوستی یا عفونت در ناحیه مورد نظر هستید بهتر است میکروپیگمنتیشن برای آن انجام ندهید. همچنین متخصصین توصیه می‌کنند خانم‌های باردار و شیرده در زمان بارداری و شیردهی این فرایند را انجام ندهند. یکی دیگر از موارد استفاده از این روش افرادی هستند که دارای دیابت هستند و انسولین تزریق می‌کنند.

همچنین اگر شما مستعد بیماری کلوئید یا همان ایجاد گوشت اضافه هستید بهتر است که از این روش استفاده نکنید. به صورت کلی بهتر است که این تشخیص را به عهده پزشک متخصص بسپارید و در زمان معاینه پزشک باید اطلاعات کامل و دقیق از تمامی بیماری‌ها و مشکلاتی که تا به حال داشتید را با پزشک در میان بگذارید.

عوارض میکروپیگمنتیشن

بروز حساسیت و یا عفونت نیز یکی از عوارضی است که بعد از انجام این روش ممکن است بروز کند. برای جلوگیری از این کار بهتر است که این فرایند را پیش یک متخصص با سابقه و با تجربه انجام بدهید زیرا اگر نکات بهداشتی به صورت کامل رعایت شود عفونت و یا حساسیت خاصی را به دنبال نخواهد داشت. تغییر کردن مد و ترند روز ممکن است که شما آرایش دائم خود یا همان میکروپیگمنتیشن را مطابق با ترند روز انجام دهید که همان طور که می‌دانید بعد از گذشت یک مدت زمان از بین می روند. مثلاً در گذشته ابروهای بسیار باریک و مرتب‌تر مد بودند در صورتی که در حال حاضر ابروهای پهن و کاملاً مرتب مد هستند و ممکن است که نوع انتخابی میکروپیگمنتیشن شما بعد از گذشت مدت زمانی از مد بیفتد.